Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Столипиново: "Не разбирам, ама к'вот кажат гласувам"

Районите „Източен“ и „Северен“ са двата пловдивски района с най – многоброен и компактен етнически вот. Спрямо предишните местни и парламентарни избори там се отчита повишен интерес към гласуването.

Членове на секционни комисии в Столипиново и Шекер махала коментират, че наблюдават значително оживление и увеличена избрателна активност. Смятат, че потокът от избиратели ще се засили значително в края на изборния ден. Отчитат и своеобразен парадокс – противоположен избор в начина на гласуване в две секции, разположени в две съседни стаи - в едната 100% гласуват с хартия, а в другата близо 70 на сто избират вот с машина.

Репортерска проверка на Радио Пловдив се натъкна на поток от избиратели, които влизат в секциите за гласуване, без да знаят предварително как ще гласуват. 

Ето само две признания на гласуващи в бившия техникум по строителна механизация "Христо Гюлеметов", който дели сграда с ОУ "Панайот Волов" в Шекер махала до КАТ и руския пазар:

"Не знам нищо. Отивам да гласувам. К"вот ше кажат - т"ва. Нали викат, те вътре казват." 

"Аз не разбирам нищо. Сега фърлих с хартията. Не мога машина, казаха може на това и аз взех, направих го."

Как и защо гласуват в етническите квартали на Пловдив – чуйте в прикачения файл репортажа на Антоанета Петричанска.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

АПИ обяви дългоочакваната поръчка за моста на р. Марица в Пазарджик

Агенция пътна инфраструктура обяви дълго чаканата обществена поръчка за проектиране и ремонт  на моста над река „Марица“ в Пазарджик, който е важна градска артерия и част от пътя за Пловдив. Мостът, с дължина 181 метра е в лошо състояние, не е ремонтиран от 60 години и е опасен за преминаване. Паолина Комсалова допълва информацията: В..

обновено на 21.06.24 в 17:13

54 басейна работят в Пловдивска област това лято

Лятото е време за море. За тези, които не могат да отидат, има друг вариант, а именно – басейните. „Общо 69 са басейните, регистрираните в цялата Пловдивска област. Тази година обаче от тях работят 54“, това заяви в интервю за Радио Пловдив Милена Шикова, началник на отдел „Държавен здравен контрол“ към РЗИ-Пловдив. Най-много..

публикувано на 21.06.24 в 16:28

Почти всички междуселищни линии са губещи

"Дори когато се налага определянето на превозвач чрез пряко възлагане при кризисна ситуация, това не освобождава общините от задължението да обявят обществена поръчка за избор на титулярен изпълнител на услугата". Това каза за Радио Пловдив областният управител Илия Зюмбилев, след като тази седмица след оттеглянето на „Хеброс бус“ други превозвачи..

публикувано на 21.06.24 в 16:09

От 1 юли в Смолян влизат в сила новите зони за платено паркиране

От 1 юли влизат в сила новите зони за платено паркиране на територията на Смолян. Те са само в административни райони, където много хора идват по работа, като сме се съобразили да не са в жилищни райони, подчерта пред Радио Пловдив ресорният заместник-кмет Марин Захариев. От днес е в сила платеното паркиране в Смолян Той припомни, че..

публикувано на 21.06.24 в 14:18

За патриарха да разсъждаваме църковно, а не - геополитически

По-малко от десет дни до избора на следващия български Патриарх и след като Светия Синод избра трима претенденти за Патриарх - митрополит Григорий Врачански, митрополит Гавриил Ловчански и митрополит Даниил Видински, какво означава направеният избор и как ще бъде избран  патриархът - събеседник -  проф. д-р Павел Павлов - преподавател в..

публикувано на 21.06.24 в 10:56