Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Артистичен следобед с „Вход свободен“

Школата по народни танци, при народно читалище „Проф. Кирил Дженев – 2018“ в Пловдив, навършва 15 години. Поводът ще бъде отбелязан подобаващо. Разговаряме с Петя Маринова, секретар на читалището и хореограф към школата.

Разговаряме с режисьора Петър Одаджиев, за мюзикъла „Фейм“ и новата му книга.

Очаквайте и рубриките „Предразсъдъци и следразсъдъци“ и "На кино".

Започваме, след новините в 13 часа. 


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването Ви срещаме с усмивка и студена лимонада в ръка :) Музиката и интересните събития са наша грижа, а във времето до 15:00 можем да се чуем и на 032632400 :)))  Ще Ви разкажем за първия по рода си  Културен фестивал за глухи и чуващи „Общуване без граници“.  Организатор е Мария Зайкова, включваме я в 13:30, за да сподели за програмата и..

публикувано на 19.06.24 в 09:30

"Точно днес" след изборните страсти и на изпит

На 19 юни се потапяме в политическия дневен ред, защото отново ще чуем тържественото обещание на депутатите да работят в интересите на народа.  За преговорите по съставяне на правителство, за възможните коалиции, разговор с политолога Георги Киряков . Изпитите от НВО в 7 клас са през юни, точно днес учениците се явяват за проверка на знанията им по..

публикувано на 18.06.24 в 14:59

Трусове в политиката и в живота "Ден след ден"

Продължават афтършоковете след земетресението, което разлюля снощи Пловдив и района на Асеновград. Вторичните трусове могат да продължат със седмици, но това е нормално за регииона, обясни пред Радио Пловдив доц. Пламена Райкова – Цанкова , началник на департамент „Сеизмология“ към БАН. Ще чуем и мненията на пловдивчани след трусовете. Още..

публикувано на 18.06.24 в 14:45

"Вход свободен" в преддверието на лятото

 Лятото отдавна се възцари на територията на страната ни неофициално. Летни са горещините, лятно е настроението на населението, летни са и въжделенията на всеки отделно взет човек. Радиото винаги  живее в унисон с копнежите на своите слушатели , звучи като техен  перфектен резонанс  и служи като динамичен   фон на целия житейски панаир.  В духа на..

публикувано на 18.06.24 в 09:05

"Точно днес" на 18 юни

Вторник сутрин по горещите и актулни теми. С покачване на градусите стартира новия политически сезон, а седмицата ще даде отговор на важния въпрос - ще има ли правителство или ни очакват нови избори на есен. Първата политическа сила започна преговори с парламентарно представените партии, а след ден и новото 50 НС трябва да започне работа. Коментираме с..

публикувано на 17.06.24 в 16:49