Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елке Уолшон и техниката на балансиращите "дъждовни капки"

| обновено на 08.07.24 в 16:15 | Интервю

Немският терапевт Елке Уолшон ще бъде в България, за първи път, за да сподели знанието си за възстановителната практика „Raindrop“. В дните 31 август – 1 септември, тя ще бъде в Пловдив. Практиката „Raindrop“ е метод за балансиране на тялото, за обновяване на ума и за уравновесяване на емоциите. Тя благоприятства и енергийните меридиани, според китайската медицина. Методът работи с енергийните ни тела, като по този начин има насоченост към енергийните и емоционални блокажи.

Създател на практиката е д-р Гари Янг. Това е техника, която работи чрез нанасяне на етерични масла, в специална последователност върху стъпалата на краката, като след това самите капки се спускат, като дъждовни капки, на определено отстояние над гръбначния стълб. Този метод помага на маслата да навлязат ефективно в енергийното поле на човека и да осигурят специфична лечебна енергия, за всеки.

Елке Уолшон пътува по цял свят. Тя е сертифициран инструктор по техниката „Raindrop“. Живялае 20 години в Малайзия и споделя мисията си през ароматерапията. Тя също така е хранителен консултант, НЛП треньор, AFT практик и трансформационен треньор. 

Елке Уолшон идва в Пловдив по покана на холистичния психолог Дорина Ташева и на ароматерапевта Силви Кирилова.  

„Техниката работи като нанасяме десет определени масла в специална последователност по краката, върху стъпалата, на определени точки. Също така, по гръбнака и гърба. Така маслата могат да навлязат ефективно и във физическото, и в енергийното поле на човека. Има изключителни отзиви за техниката от мои колеги от Германия и бих искала, и ние българите да се докоснем до това преживяване“, разказва Дорина Ташева, гост в предаването "Вход свободен".

Чуйте още, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Археологическа разходка в Средновековен Пловдив през юли

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази тази вълнуваща тема е акцент  в юлското издание на поредицата "Археология за всеки". Беседите са  подходящи както за любознателни хора от всички възрасти, така и за бъдещи археолози.  Екскурзоводът..

публикувано на 18.07.24 в 17:08

„Алтер его” - с усмивка за мързела и специален гост

Летните издания на „Алтер его” продължават. В жегите, когато сме в отпуска или усилено се готвим за нея, ще се заиграем с темата  за мързела. Освен това ще ви припомним едно забавно, но не и несериозно интервю с Крум Филипов.   Няма да ви подмине и поредният ни смехомаратон. А музиката този път ще бъде тонизиращ мелодичен рок! „Алтер его..

публикувано на 18.07.24 в 14:30
Дорина Ташева

Карти, етерични масла и една родова приказка

Дорина Ташева е холистичен психолог. Тя е завършила консултативна психология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Освен това, е специализирала базово ниво по позитивна психотерапия, към "Дружество по позитивна психотерапия в България". Тя е рейки мастер и енергиен психолог, треньор по емоционална интелигентност и сертифициран терапевт по..

обновено на 17.07.24 в 14:57

Кино на открито и боровинкови нощи през юли

Кино на открито на фестивала „Боровинкови нощи 2024“, на хижа „Амбарица“, в Централен Балкан. Една от най-трудно достъпните и отдалечени от населени места хижи, в България. Приказно място, където периодично, заедно с доброволци, се организира фестивалът "Боровинкови нощи", в който се включва и екипът на „Кинематограф“, за да сподели..

обновено на 16.07.24 в 14:34

„Алтер его” – за графоманията и зевзеците с усмивка!

Насред лятната жега се задава разхладителният анти-циклон на „Алтер его”. Ако предпочетете нашата компания, може и да не съжалявате, защото ще засегнем ненатрапчиво темите за графоманията и зевзеците не без помощта на нашите гости (ще разберете кои са те, ако ни слушате). Очаквайте един лек и лежерен радио-хепънинг, в който ще звучи весела..

обновено на 13.07.24 в 10:14