Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес“ – с важните пловдивски теми на седмицата

| обновено на 28.07.24 в 18:01
Снимка: Димитра Лефтерова

Много са темите, които стоят на дневен ред пред Пловдив и засягат сериозно неговите жители. Има обаче и такива, които правят живота в града цветен и различен. За тях ще говорим в първото утро на седмицата, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа:

Ще свършат ли скоро мъките на пловдивчани, свързани с градския транспорт? Точно седмица имат на разположение превозвачите да изпълнят изискванията за качество на услугата, а именно – работещи климатици в автобусите, както и редовно изпълнение на заложените в договорите курсове. Детайлно за проблемите разказва колегата ни Михаил Косев в голям  видеорепортаж на тема „Общински транспорт: поличбата на Пловдив“. От днес до петък ще можете да чуете отделните части от него в ефира на Радио Пловдив, а също и да го гледате в YouTube и социалните мрежи.

И още важни пловдивски теми:

До какво ще доведе въвеждането на новия модел за определяне на такса битови отпадъци и ще се стигне ли до драстично увеличение от 1 януари 2025 година? Отговорите търсим от Иван Стоянов, заместник-кмет на Пловдив по екология и здравеопазване.

Разказваме и за едно изключително цветно и уникално културно пловдивско събитие, а именно - Международен фолклорен фестивал, който се открива на Античния театър в града. Наш събеседник ще бъде Пламен Панов, заместник-кмет по култура, археология и туризъм.

И изключително любопитен акцент в програма „Точно днес“:

46 000 щатски долара е абсолютният рекорд за пъпеши от сорта “Юбари”, регистриран на търг в Япония! Един такъв е отгледан на тайно място в градините на известния земеделски производител от Пловдивско Красимир Кумчев, който ще организира благотворителен търг, а средствата от него ще отидат за изграждане на Фонтан с ябълката - символ на плодородието по нашите земи. С Красимир Кумчев ще ни срещне Паолина Комсалова.

В утрото на 29-ти юли очаквайте още:

Конституционният съд отмени части от съдебната реформа. Защо се стигна дотук? Адвокат Емил Георгиев от „Правосъдие за всеки“ с коментар по темата.

 Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни ще си припомним гостуването на Александър Маринов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В предаването "Точно днес" на 3 септември

Сюжети на разделението, анализ на обществените настроения, пречупени или направо счупени, от политическите проявления преди проредните изброи, размисли за наивисткия поглед към света, който го прави по- добър, среща с етюдите на велики художници от времето на обучението им, спомени за ансамбъл "Тракия" от 50 годишната му история и поглед към Европа и..

публикувано на 02.09.24 в 17:04

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

обновено на 02.09.24 в 15:36

"Вход свободен" за модата и женските теми

На стартовата линия на септември Ви очакваме да споделите с нас следобедните часове! А ние гарантираме сто процента забавления, музика в изобилие, интересни събития и гости за разкош :)))  „Модата в огледалото на едно столетие - от средата на XIX до средата на ХХ век“ е изложбата на която ще Ви поканим като начало. Събитието ще бъде открито на 3..

публикувано на 02.09.24 в 09:30

С темите на новата седмица „Точно днес“

Лятото ни поднася сериозни изненади със своята динамика от сериозни теми, които ще рефлектират неминуемо и през есента. А скоростта се повишава още от този месец. Затова проследяваме всички важни теми в първото работно утро на септември, ето какво ще чуете във времето от 7 до 9.30 часа: Сериозни процеси, с елемент на драма, протичат в част..

обновено на 01.09.24 в 18:02

„Сцена на кръстопът 2024“ гостува в Радиото

„Сцена на кръстопът“ е направена със сърце. А от сърцето започва и свършва всичко. Аритмията продължава и до сега. Може би поради нея Фестивалът върви уверено напред. И вече се намира след личния си кръстопът. Двайсет и осем години не са много, но някак звучат достойно, сигурно. Звучат и като нещо, което ще се случва. Театърът е илюзия. И ние..

публикувано на 01.09.24 в 14:56