Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" - темите в разгара на лятото

Снимка: Яница Марова

Посрещаме последното утро на юли с темите на деня. Те предвещават пожароопасно време и в политиката, и в горските масиви.

Следим ситуацията с пожарите в региона. Огнена стихия лумна в смесена гора в местността „40-те извора“ и в широколистна гора в района на Баня във вторник.

На политическата сцена – поредните парламентарни избори изглеждат все по-близо, но преди това остава да видим ще бъде ли реализиран третият мандат, който отиде при ИТН. Реални намерения или предизборна кампания са заявките за правителство? Има ли светлина в тунела за излизане от политическата криза? Анализът е на политолога Румяна Коларова.

Продължава поредицата на Михаил Косев за историята на градския транспорт в Пловдив. "Общински транспорт – поличбата на Пловдив" е видеорепотаж, който можете да гледате в YouTube. Излъчваме го и в ефир, а днешната част ни връща в 1935 г., когато се реализира първата идея за градски транспорт. Това се случва по времето на най-успешния пловдивски кмет Божидар Здравков.

И още – репортажът на Веселина Пеева ни разказва в аванс за 18-та Международната лятна академия за изкуство и млади таланти „Огънят на Орфей“, която се провежда в Златоград.

Лятното време ни напомня за гостуването на художника Румен  Нечев в рубриката „Добро утро, ден“. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Игри и забавления във "Вход свободен"

Една тема с продължение ви предлагаме днес - за отношенията и тяхната сложност ще говорим отново в "Уроци по щастие". Дали се замисляме понякога върху твърдението, че жените и мъжете са заедно, за да решават проблемите, които не биха имали ако са сами? Все пак, не вярваме докрай в това твърдение! Модерният свят, модерните връзки и раздели, разглеждаме под..

публикувано на 30.07.24 в 09:30

В предаването "Точно днес" на 30 юли

За парите на Пловдив и за парите, които пловдивчани плащат като такси и услуги ще говорим със зам.- кмета по финанси Женя Петкова . В четврътък ОбС ще гледа промените в Наредбата за местните такси и цени на услуги. А промените в голямата си част са нагоре. Станислав Балабанов от ИТН ще попитаме за шанса партията за реализира получения трети..

публикувано на 29.07.24 в 17:00

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 29.07.24 в 16:06

Съчетаваме красивото с полезното във "Вход свободен"

С позитивно настроение ще прекараме заедно обедното време! Избираме любовта за новото начало, напук на понеделника, който се опитва да ни отнеме радостта! Но и отговорно поглеждаме към отношенията - за кратките връзки, лесния секс и бързите раздели или иначе казано - за сложността на съвременната любов, разговаряме със семеен терапевт Петя..

публикувано на 29.07.24 в 09:30

"Точно днес“ – с важните пловдивски теми на седмицата

Много са темите, които стоят на дневен ред пред Пловдив и засягат сериозно неговите жители. Има обаче и такива, които правят живота в града цветен и различен. За тях ще говорим в първото утро на седмицата, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Ще свършат ли скоро мъките на пловдивчани, свързани с градския транспорт? Точно седмица имат..

обновено на 28.07.24 в 18:01