Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивските съветници гласуват новите цени на местните такси

Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

Общинският съвет на Пловдив ще гледа промените в Наредбата за администрирани на местните такси и цени на услугите, с които се залага повишение на част от тях. 

Актуализацията се предприема след обстоен анализ на дейността на общинските предприятия, като тя ще доведе и до повишаване на качеството на предлаганите услуги от общинските предприятия.

Предвижда се двойно - от 1 на 2 лева да се увеличи цената на билета за Детската железница. 

С промените в наредбата се въвежда наем от 7 200 лева на ден за ползване на стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“ за културни прояви. 

За многофункционална спортна зала „Колодрума“ дневният наем се намалява от 10 800 лева на 7200 лева.

Новите по-високи цени касаят всички услуги на „Дезинфекционната станция“. 

Повишава се и стойността на 13 от услугите на „Траурни дейности“, както и стойността на наемите за игрищата и залите на Общиско предприятие „Младежки дейности“. 

Въвежда се и такса за използване на Финален комплекс „Кулата“ на Гребната база за европейски и световни първенства, световни купи и други международни състезания, като на ден ще се плаща по 300 лева. 

Корекция се предлага и в част от дейностите на „Градини и паркове“ и „Чистота“.

Общинските съветници ще гледат и отчета на общинско дружество „Екобус“, от който става ясно, че непокритите до момента загуби са в размер на 137 000 лева. 

От тях 109 хиляди лева, са натрупани през миналата година, като 28 000 са за заплати и осигуровки на директора. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушен е пожарът край Царацово, няма замърсяване на въздуха

Напълно унищожено беше предприятието за преработка на битови отпадъци до Царацово, което се запали снощи. Пожарът беше локализиран през нощта и вече е потушен, но все още има отделни огнища, които огнеборците гасят. При гасенето са пострадали двама огнеборци, п ламъците нанесоха щети и на фирма за тежкотоварни превози в близост до пожара...

обновено на 01.08.24 в 08:13

Полицейска охрана и промени в трафика заради мача "Ботев" - "Панатинайкос"

Полицията предприема мерки за  охрана на обществения ред и безопасността на движението заради мача между футболните отбори на Ботев Пловдив и гръцкия Панатинайкос, който ще се играе от 21 часа тази вечер на стадион „Христо Ботев“.   Дежурни патрули ще следят да не се стига до инциденти преди, по време и след мача. На изградените..

публикувано на 01.08.24 в 08:11
Атанас Запрянов

Военният министър пристига в авиобаза Крумово

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще посетят 24-та авиобаза Крумово.   Двамата ще се срещнат с личния състав за участието на военните в гасенето на големите горски пожари у нас в продължение на трета поредна седмица. Ще бъде представена актуална информаци  за участието на Българската..

публикувано на 01.08.24 в 07:00

Запали се предприятие за преработка за отпадъци до Царацово (обновена)

Предприятие за отпадъци се запали край село Царацово. 12 екипа на пожарната гасят огъня, на място има и линейка. Районът е отцепен в голям периметър от пожарната. Затворена е и отбивката към Царацово.  Няма опасност за населени места, тъй като село Царацово е на два километра от бушуващия пожар.  В близост до горящото предприятия има фирма за..

публикувано на 31.07.24 в 19:56

Потушени са пожарите край Баня, Ведраре и "40-те извора"

Почти напълно са погасени пожарите от последните две денонощия край Баня, карловските села Васил Левски и Ведраре, както  и най-големия, в местността "40-те извора", където огънят погълна почти 1500 декара смесена гора.  Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители...

обновено на 31.07.24 в 16:57