Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещо до огън "Точно днес"

Пожарите, причините, огнеборците, дисциплината на бизнеса и на всеки от нас. По темата разговорите продължаваме днес след последните следи на горски и промишлен пушек.  За настроенията в Царацово и мерките, които община Марица може да вземе за сигурността на хората ще говорим с кмета Димитър Иванов.

И пак говорим за транспорта на Пловдив. "Точно днес" с управителя на дружеството „Екобус“ Илко Търпов, чийто отчет предизвика скандал в Общинския съвет, освен че буди естественото недоумение как така неработещо дружество трупа загуби. Ще чуем съветниците, ще чуем и него.

Днес ще сложим точка в поредицата мисли, споделени за градския транспорт в Пловдив, които събра Михаил  Косев. Видеорепортажът можете да гледате нашата ФБ страница и канала ни в YouTube. А в четиримитното аудио днес ще разпознаете гласовете на кмета Костадин Димитров, заместникът му по транспорт Савина Петкова, журналситката Валентина Йеремиева, общинският съветник Калин Милчев.

Колко по- топло ще става още? Въпреки, че привикнахме с горещите шеги на лятото, те се оказват само за загрявка за бъдещето.Показват ги изследванията на учените, които прогнозират, че градът ни много сигурно пътува към гръцкия Неа Врасна по температурната скала. Ще ни ги покаже експерът по проблемите на климата Николай Петков.  

Двама удивителни български джаз музиканти със световна кариера пристигат в Пловдив за концерт на Eastern Passage Doykin & Karparov Quartet
в Първо студио на Радио Пловдив. Поканата към зрителите ще е от Петър Салчев.

В „Добро утро, ден“ припомняме фрагмент от интервюто с Екатерина Терзиева, която се предизвика и след като 20 години разказва журналистически истории,вече като гид разказва истории за хора, обичаи, традиции, кръстосвайки с любохпитни туристи България и Балканите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 01.08.24 в 14:40

Забавяме темпото с „Вход свободен“

Ще посветим малко време на разговори за мързела. Психологът Емилия Сотирова се включва. Как съвремието ни кара да се чувстваме мързеливи? Дали, наистина, сме мързеливи в крайна сметка? Пореден епизод от рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев, ще има след 14.30 часа. Очаквайте и извънредно издание на рубриката „За и..

обновено на 01.08.24 в 09:40

Как ни предизвиква август - "Точно днес"

Горещото време не отпуска своята тяга, а днес вече е август. Август е синоним на свобода и безвремие. А точно в този дух и политическият метроном отмерва  времето, а ние очакваме най-после да се стигне до управленско решение между поредицата от празни тактове. В не/състоялия се дотук диалог между партиите и ИТН бе вписан и нов сюжет в опитите за..

публикувано на 31.07.24 в 17:49

Движение и потенциал с „Вход свободен“

Говорим за онлайн събитието „Метаморфна техника. Защо?“. Разговор с Цветелина Григорова, инструктор за България по Метаморфна техника и представител на Международната метаморфна асоциация. Минути за рубриката „За и против“, във времето след 13.30 часа. Коментираме и защо продължителното седене вреди на тялото ни? На 31 юли празнуват..

публикувано на 31.07.24 в 09:30

"Точно днес" - темите в разгара на лятото

Посрещаме последното утро на юли с темите на деня. Те предвещават пожароопасно време и в политиката, и в горските масиви. Следим ситуацията с пожарите в региона. Огнена стихия лумна в смесена гора в местността „40-те извора“ и в широколистна гора в района на Баня във вторник. На политическата сцена – поредните парламентарни избори..

публикувано на 30.07.24 в 16:41