Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международно литературно четене в Чепеларе

За втора поредна година в магията на планинския град Чепеларе ще се проведе Международно литературно четене "Жени в планината". Събитието се организира от фондация "Елизабет Костова" и ще се състои на 10 август /събота/ от 19:00 часа, площад "Олимпийски". Участие в четенето ще вземат писателките Анджела Джокич (Сърбия), Деница Пенчева (България), Ема Харисън (Великобритания), Карина Лемес Боргес (Испания), Мая Уласик (Полша), Михаела Илиева (България), Петя Георгиева (България), Сухейла Амри (Белгия), Теодора Рапчева (България) и Юлия Чебакова (Украйна). Те ще прочетат откъси от свои творби, които посетителите ще имат възможност да чуят и в превод на български език. 

По думите на Виолета Радкова, управляващ директор на фондация "Елизабет Костова" , „Жени в планината“ се провежда неслучайно и точно в град Чепеларе, защото тя и екипът й вярват в потенциала на този град да развива и творчески туризъм. 
"Има една голяма свързаност между планината и жената, затова и изборът ни е Родопа планина - мястото, където може да се случи единение с природата, но също така и да се отдадеш на творчество. Има го спокойствието, има го вдъхновението, има я и магичната сила, която идва от планината."
Виолета Радкова бе наш гост днес в предаването "Вход свободен". Целият разговор с нея е достъпен в прикачения звуков файл. 
„Жени в планината“ се осъществява в партньорство с Община Чепеларе, Народно читалище „Родопска искра 1880“ – гр. Чепеларе и с подкрепата на Български фонд за жените, и Европейски съюз 
По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Кралска" цена от 10 000 лева за пъпеш от Пловдивско

"10 000 лева е последната цена от търга за Кралския пъпеш.  Отива при Георги Таров, агробизнесмен от Плевен!  Честито!" Това написа на страницата си във Фейсбук пловдивският земеделски производител Красимир Кумчев. По негова инициатива за първи път в нашата страна бе разигран търг  на „кралски пъпеш“.  Пловдивчанин организира..

публикувано на 09.08.24 в 11:36

„Алтер его” - сатира и чутовен инцидент в студиото

Внезапен инцидент на границата на трудовата злополука ще се случи в студиото! Гостът Хари Спасов ще изпита въздействието на мистични, пакостливи сили, докато разговаря с водещия по ръба на бръснача Петър Краевски.  Каква опасност го грози? Ще разберете това, ако ни слушате.  Освен това очаквайте пъстър калейдоскоп от хумористични миниатюри –..

публикувано на 09.08.24 в 10:12

Малки и големи "Пеещи котенца" гости в неделния ефир

В разгара на лятото осем от солистите на ДВГ "Пеещите котенца" гостуваха на предаването на Радио Пловдив Клуб „ Неделя". Половината от тях направиха своя дебют в студиото на БНР.  Малките пловдивски таланти Ангел и Невена Благоеви, Дарина Танева, Елизабет Милушева, 3-годишният Джак Танев, Никол Маврова, Натали Тумбакова и Надя Илиева разказаха в..

публикувано на 07.08.24 в 17:07

Жива библиотека тази събота в Пловдив

Всяка година Общинско предприятие „Младежки център Пловдив“ отбелязва Международния ден на младежта, който се чества на 12 август. И тази година ще се проведат едни от любимите дейности на младите хора ж ива библиотека и форум театър.  Жива библиотека стартира точно в 16:30 на 10 август/събота/ и е с вход свободен. В рамките на два часа в живата..

публикувано на 07.08.24 в 16:07

Как да изберете подходящите офис мебели за максимален комфорт?

Изборът на правилните офис мебели е от съществено значение за създаването на удобна и продуктивна работна среда. Те не само подобряват вашето здраве, но и увеличават ефективността ви, разказват от екипа на OK Office. Важни фактори при избора на офис мебели Когато избирате трябва да имате предвид няколко ключови фактора, за да си осигурите..

публикувано на 07.08.24 в 13:30