Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчеви и сенчести зигзаги - "Точно днес"

Политическа или противокорупционна е активността на Прокуратурата, насочена към бизнеси на знакови лица в държавата?  Какво прозира под лупата на политическите  и бизнес скандали в лагерите на ДПС и как се отразяват те на предизборната политическа конфигурация в държавата и на явяването на партията на предстоящите за седми път извънредни парламентарни избори. Темата ще коментираме с журналиста Иван Тропанкев.

Последните едно-две десетилетия преобразиха туристическата дейност, процесите на дигитализация на бизнеса, променените потребителски нагласи и туристически потребности за съжаление изпреварват съдържателната страна на образователния процес, което прави още по-съществен и проблемът с кадрите.

Туризмът обаче ще бъдевинаги жизнен и устойчив, защото от него всички ние, потребителите на туристически услуги, получаваме „доза щастие“, получаваме усещането за „пълноценен живот“,запомнящи се „преживявания“, твърди експертът в областта на туризма проф. Братой Копринаров.

Какви послания трябва да изготви страната ни, за да извлече полза от климатичните промени, като ангажира и туристическия бизнес, изпълнителната и местните власти.

За необходимостта от ребрандиране на българския туристически продукт и още какви ниши трябва да бъдат запълнени, в съответствие с ресурсите на България, освен СПА и културния туризъм? Тема на разговора с проф. Братой Копринаров.

В родопското село Кръстатица на 17 август ще бъде осветен новопостроеният параклис „Успение Богородично“.

Той е издигнат по инициатива на местни жители и със средства на дарители. Досега в село Кръстатица не е имало църква или параклис. Повече за осъществяването на идеята чуйте от разговора с Асен Караджов, който е един от дарителите и моторите на  строителството. 

За новите екзотични попълнения в Природонаучен музей Пловдив с директора д-р Огнян Тодоров разговаря Даниела Добрева.

В рубриката "Добро утро, Ден"  си припомняме състояли се през тази година срещи с нашите гости. А днес консултативният психолог Иван Игов споделя личните си аргументи да влезе в професията и да помага на хората, които имат нужда от психологическа подкрепа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за новостите преди есента

Приближаваме към есен 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад" - част от въпросите към политолога доц. Иван..

обновено на 17.09.24 в 16:50

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 17.09.24 в 15:11
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" с Вяра, Надежда и Любов

Честит празник с Вяра, Надежда  и Любов в сърцата! Днес в предаването посрещаме празника с кинолегендата Любен Чаталов и почитаме този светъл ден с  поглед към  изиграните роли, незабравимите филми и респект към знаковото му творчество. За любителите на добрата литература открехваме завесата около новия антиутопичен роман на писателя Радослав Бимбалов "Ти..

публикувано на 17.09.24 в 10:20

"Точно днес" за вярата, надеждата и любовта

Православната църква на 17 септември почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. На този празник влизаме в дверите на църквата в село Стряма. И това не е случайно, тъй като в продължение на повече от 80 години там е нямало православен храм. Опустошителното Чирпанско земетресение срива до основи старата църква "Св...

публикувано на 16.09.24 в 16:49

Ново начало с „Вход свободен“

В международния ден за опазване на озоновия слой, една от темите ни е свързана с опазването на околната среда. Детски конкурс за рисунка призовава децата да потърсят връзката между изкуството и природата, на фестивала „Ние сме децата на реката“, тази събота. Разговаряме с Мира Мохсен, от фондация от InBetween. С Петко Йотово говорим за..

публикувано на 16.09.24 в 09:30