Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 4 септември

| обновено на 03.09.24 в 16:02
Снимка: pixabay

В сряда сутрин говорим за проекти, политически престрелки, съвременно изкуство  и благотворителни каузи.

Вижда ли се краят на пътните ремонти в Пловдив преди новата учебна година и ще се отпуши ли трафикът - питаме ресорния  заместник-кмет  инж. Тошо Пашов. Очаква се кметът Костадин Димитров да направи оглед на готовия участък от Голямоконарско шосе,  където предсрочно приключи първият етап от ремонта. 

Изборната тема, абсурдните казуси от последните дни и политическата ситуация преди вота ще коментираме със Стоил Цицелков, член на обществения съвет на ЦИК и изборен наблюдател от сдружение за честни избори „Очи“.

Стартира 30-ото издание на Седмицата на съвременното изкуство в Пловдив. Тазгодишното издание е на тема “За по-добър свят“.  Участват автори от България, Молдова, Босна и Херцеговина и Северна Македония.За програмата ще научим от Емил Миразчиев, председател на Сдружение „Изкуство днес“, съорганизатор на проявата, която е част от културния календар на Пловдив.

Ще ви разкажем и историята на малкия Денис, които се бори с коварна болест и има нужда от средства за спешно лечение.

В "Добро утро, ден!" връщаме лентата назад и си припомняме участие на доц. Меглена Златкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за приемната грижа и ваксините

Сряда сутрин поемаме по октомврийските сюжети. Ето и темите и събеседниците: В сезона на гриповете и респираторните заболявания търсенето на противогрипни препарати все повече расте. Има ли достатъчно противогрипни ваксини в аптечната мрежа в Пловдив и пристигнаха ли при джипитата безплатните ваксини за възрастните над 65 г.? Отговорите на..

публикувано на 08.10.24 в 16:56

Управление на хора и пари "Ден след ден"

Проблемът в културния сектор у нас се оказват не парите, а начинът, по който е структуриран и управляван. Изводът се налага след огласяване на т. нар. схема „Разград“, повторена в Смолян и „измислена от умен човек“, както твърди служебният министър на културата Найден Тодоров. Могат ли злоупотребите да се окажат законни, след като вратичките..

публикувано на 08.10.24 в 14:49

Усещане за време с „Вход свободен“

Говорим за изложбата „Усещане за място“, на Траяна Панайотова, в галерия „Лабиринт“, в събота, от 18 часа. Един разговор за свободата и пространството, в живота, като цяло.  Как създаваме емпатия в комуникацията, само с гласа си? Гласовият коуч, Дими Командучи разказва, в рубриката "Брейнсторминг". Жоро Пеев също е на старт линията, с..

обновено на 08.10.24 в 09:43
Художник: Йоан Левиев

В тоналностите на октомври - "Точно днес"

Есента дискретно напомня, че е очарователелно време за мечти и догонване на закъснели планове. И че между умората от трескавото лято и предстоящото впускане на партиите в изборното състезание съществуват и други територии - за памет, надежди за бъдещето и  конструиране на  красиви пространства.  "Точно днес"  с впечатляваща доза респект ще си спомним за..

публикувано на 07.10.24 в 17:35

"Ден след ден" на 7 октомври

Знанията по математика- но не от Националното външно оценяване,  да са основният критерий за прием в паралелките по информационни технологии в математическите гимназии. Това предложение пращат на образователното министерство от Българската асоциация по информационни технологии и още 4 организации от бранша. Ще говорим по темата с Теодора Тодорова..

публикувано на 07.10.24 в 14:37