Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отварят натоварено кръстовище

| обновено на 04.09.24 в 09:11

След като приключи първият етап от реконструкцията на Голямоконарско шосе, днес ще бъде пуснато движението на ключовото пловдивско кръстовище на бул. „Васил Априлов“ и ул. „Георги Бенев“. "Днес ще бъде пуснато движението по  Голямоконарско шосе от бул. "Дунав" до хладилниците. Това е първият етап от ремонта на този булевард", каза за Радио Пловдив заместник-кметът Тошо Пашов.

Той припомни, че вторият етап от реконструкцията ще обхване частта от булеварда до границите на община Пловдив. Тя е с дължина от около 850 метра.
"В момента тече процедура по избор на изпълнител и ако нямаме обжалвания, бихме могли още тази година да стартираме втория етап от реконструкцията на булеварда", добави той.
Във вторник, 10 септември,Тошо Пашов свиква разширена координационна среща за предстоящите затваряния на възлови кръстовище в града заради работата по Водния цикъл. "Целта ни е да получим актуални графици по проектите на ВиК, каза Тошо Пашов. 
Той припомни, че предстои затваряне за около месец и половина на кръстовището на „Пещерско шосе“ и „Царевец, на „Коматевско шосе“ и „Александър Стамболийски“, както и на част от „Кукленско шосе за изграждане на шахта
По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Скъсаха" 1/3 от кандидатите за директори на училища в Пловдив

35 кандидати за директори на 29 училища в Пловдивска област се явиха ва конкурса, обявен от Регионалното управление на образованието в Пловдив. 10 от кандидатите не са издържали теста, а работата на един от кандидатите е била анулирана, за ради неспазване на условията и указанията за отбелязване на верните отговори. Припомням, че от РУО..

публикувано на 04.09.24 в 15:55

Спасиха недоносено бебе с помощта на "Капачки за бъдеще"

Недоносено бебе от Асеновград е спасено благодарение на детската линейка, дарена от инициативата „Капачки за бъдеще“. Детето е било родено в 8-мия месец, след спешно секцио, в тежко състояние и не е можело да диша. Веднага след раждането е стабилизирано от асеновградските медици и е транспортирано по спешност до УМБАЛ „Пловдив“ със..

публикувано на 04.09.24 в 15:24

Възстановяват с друг превозвач транспорта до Войводиново

От 9-ти септември ще бъде възстановен градския транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на Община „Марица“ Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от „Автотранс Чолаков“, който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

публикувано на 04.09.24 в 14:49

Сухи треви се запалиха до магистралата край Пловдив

Сухи треви горят в района на 148-ия километър на автомагистрала „Тракия“, в посока Бургас.  Шофьори споделят, че гъст дим и пламъци се забелязват непосредствено до мантинелата, близо до отбивката за Белозем. Към момента димът не пречи на движението по аутобана. Вероятно изхвърлена запалена цигара е причината за пожара, предполагат..

публикувано на 04.09.24 в 11:45

Паяк вдигна БМВ, за да пуснат движението по новото Голямоконарско шосе

Точно в 10:20 ч. това е и краят на първия етап от реконструкцията на Голямоконарско шосе. представени са всички знаци и маркировка. За да отворят ремонтираното пътно платно трябваше да бъде вдигнато паркирало през нощта до кръстовището БМВ. Ремонтираната отсечка е с дължина 1500 метра.Тя има две платна с по три ленти, изградени с..

публикувано на 04.09.24 в 10:40