Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 юбилей на Национална асоциация на децата с диабет

"20 ГОДИНИ ЗАЕДНО – АЗ ЩЕ УСПЕЯ НЕ ЗАРАДИ, А ВЪПРЕКИ ДИАБЕТА" е мотото на празника на Национална асоциация на децата с диабет, които тази година отбелязват 20-я си рожден ден! По този повод днес в предаването "Вход свободен" в ефирното пространство наш гост бе г-жа Елисавета Котова - председател на асоциацията. На въпроса ни колко са израстнали за тези 20 години като асоциация, тя отговори така: 

"Мисля, че 20 години са доста, като се има предвид, как и откъде тръгнахме! Колко бяхме малко тогава в онова време, като хора, които се събрахме заедно и решихме да създадем тази асоциация. Решихме да бъдем заедно във всичко, което ни предстои от тук нататък, защото диабетът започва сега и много дълго време ще бъде с нас, бих казала почти до края на живота ни." 

Юбилейното тържество ще се проведе на 14 септември 2024 година, събота от 13:00ч., в Спортна зала „Дунав“- гр. Пловдив. Събитието се реализира с подкрепата и партньорството на Община Пловдив и не на последно място със съдействието на ОП „Младежки център Пловдив“. Това ще бъде един абсолютен празник за всички деца с диабет и техните родители, каза за Радио Пловдив г-жа Котова, и пожела да не издава изненадите, които са подготвили за цялостната програма на събитието. 

Елисавета Котова бе наш гост в предаването "Вход свободен" днес. Чуйте разговорът ни в прикачения звуков файл. 

По публикацията работи: Станка Лазарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пет каузи за петото издание на "Нощ на Ангелите"

Благотворителният фестивал „Нощ на Ангелите“ ще се проведе за пети пореден път тази година и се очертава да бъде най-мащабен до този момент! Инициатива, която във времето доказа, че Доброто не познава граници, и само Вярата, Надеждата и Любовта движат света напред! Това събитие се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Младежки Център –..

публикувано на 11.09.24 в 16:56

Младежи ще се обучават за уменията на новото време

От 19 септември (четвъртък) екипът на ОП „Младежки център Пловдив“ стартира обучителната програма „Умения на Новото време“, която ще се провежда от 17:00 часа всеки четвъртък в новооткритата спортна зала „Дунав“.  Програмата обхваща 10 обучителни модула, представящи разнообразни умения, необходими за личностното и професионалното развитие и..

публикувано на 10.09.24 в 17:25

Magic Mario отбелязва 15 години на сцена

В днешното издание на предаването "Вход свободен" се потопихме в света на магията! В това начинание с усмивка и от сърце ни помогна любимия на малки и големи Марио Меров, по разпознаваем като Magic Mario. Човекът, който повече от 15-години ни прави част от магичния и по-добър свят на илюзионното изкуство.  Поводът да го поканим е повече от вълшебен!..

публикувано на 10.09.24 в 17:10

Кулинарни истории поднесени от Шеф Чакъров

В поредното издание на предаването Клуб "Неделя" се потопихме в един различен кулинарен свят! Свят, в който г отвенето не е елементарен акт за да се нахраним, а храната има духовен смисъл – тя е начин на живот! Това е светът на Шеф Росен Чакъров!  Това задълбочено разбиране към храната, храненето и влиянието им на емоционално, енергийно и духовно..

публикувано на 09.09.24 в 16:58

„Алтер его” - радио и карикатури

За карикатурата ще разговаряме тази събота с нашите приятели Ивайло Цветков, Любомир Михайлов, Ириен Трендафилов и Цочо Пеев.  Останалите ни рубрики също ще са подчинени на основната тема. Ще излъчим едно карикатурно, но симпатично „реалити-интервю“, което е част от подготвителния разговор за участието на госта от предишно издание – Калин..

обновено на 07.09.24 в 16:12