Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Parlamenti miratoi lëshimin e një shume suplementare nga buxheti për blerjen e gjuajtësve të rinj

Foto: BGNES

Parlamenti aktualizoi buxhetin e shtetit për vitin 2019 dhe shtoi shpenzimet buxhetore të Ministrisë së Mbrojtjes me 1.07 miliard euro. Aktualizimi i buxhetit ka për qëllim të sigurohet blerja e 8 aeroplanëve luftarakë nga tipi i ri për forcat e armatosura të Bullgarisë. Parashikohet që mjetet e planifikuara për vitin 2019 nga 139 milion euro për projekte të tjera për modernizimin e Ushtrisë Bullgare të mos shpenzohen gjatë këtij viti. Për vitin 2919 parashikohet rrija e deficitit në buxhetin shtetëror deri në 1.139 miliard euro.

Më shumë nga rubrika

Konsulli bullgar në Vendet e Ulëta është tërhequr për shkak të tarifës “koronavirus”

Zv. Kryeministrja dhe ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva tërhoqi konsullin bullgar në Ambasadën bullgare në Hagë të Mbretërisë së Vendeve të Ulëta. Arsyeja për këtë është tarifa “koronavirus” të cilën ai e ka mbledhur nga..

botuar më 20-04-07 5.18.MD

Kreditë e shpejta janë përjashtuar nga moratoriumi mbi shtyrjen e kësteve të kredisë

Kreditë e shpejta nuk janë përfshirë në moratorium për shtyrjen e pagesës së kësteve të vendosur për shkak të COVID-19, paralajmëruan nga Asociacioni për kreditim përgjegjës jobankar. Ky produkt i shtrenjtë dhe me rrezik të lartë, i cili nuk..

botuar më 20-04-07 4.53.MD
Tomisllav Donçev

Tomisllav Donçev: Shteti përpiqet të ndihmojë të gjithë të prekurit nga kriza

Në përgjigje të prognozave të presidentit të shtetit Rumen Radev për “ protesta të provokuara prej uria” zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev shpalli në një brifing se aktualisht shteti siguron ushqim për 60 mijë qytetarë në gjendje të keqe sociale..

botuar më 20-04-07 4.29.MD