Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria nuk mund të kompensojë rënien industriale nga pandemia

Foto: arkiv

Prodhimi industrial në BE në maj rriti me 11.4 për qind, duke kompensuar uljen gjatë dy muajve të mëparshëm si rezultat i pandemisë Covid-19. Sipas Evrostatit në Bullgari prodhimi në maj vazhdoi të ulet megjithë edhe pak, me 0.1 për qind, në krahasim me prillin. Në prill dhe mars për shkak të pandemisë industria bullgare shënoi rënie nga 16.7 për qind. Industria bullgare nuk mund të dalë nga kriza për shkak të krizës në eksport, i cili në maj në krahasim me majin e vitit të mëparshëm uli me 21.4 për qind.


Më shumë nga rubrika

Denica Saçeva

Masat sociale në buxhet nuk janë të ndikuara nga viti paraelektoral

“Pjesa dërmuese e masave në buxhetin e   vitit 2021 lidhura me rritjen e rrogës minimale dhe pensionit minimal janë të parashikuara në programin qeverisës dhe nuk mund të lidhen me vitin paraelektoral.” Këtë e tha për BNR ministrja sociale Denica..

botuar më 20-10-25 4.15.MD
prof.Todor Kantarxhiev

Gjatë javës së ardhshme pritet rritja e rasteve të Covid-19

“ Në se në shtator, kur kishim përhapjen më të dobët të koronvirusit në Evropë, u morën masapër të mbajtur maskambase situata nuk do të ishte aq drastike” komentoi para BNR profesori Todor Kandraxhiev drejtor i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse..

botuar më 20-10-25 12.28.MD

Në lokalet në të mbyllur përhapet më shumë infeksioni i Covid-19

“Vendet më të rrezikshme për infektimin me koronavirus janë lokalet në të mbyllur. Transporti urban radhitet në vendin e shtatë-tetë.” Këtë e tha profesori Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse dhe të Parazitit. Sipas tij..

botuar më 20-10-25 12.08.MD