Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një hua prej 25 mln eurosh do të destinohet për përmirësimin e mjedisit urban në Bullgari

Foto: BGNES

Banka Evropiane e Investimeve dhe Fondi FLAG /Fondi për organet e vetëqeverisjes në Bullgari/ nënshkruan një marrëveshje për hua me vlerë 25 mln euro për inkurajimin e rinovimit dhe rimëkëmbjen e qyteteve në Bullgari.

Fondi FLAG do të shtojë akoma 25 mln euro prej resurseve të veta dhe shuma totale prej 50 mln eurosh do të destinohet për bashkitë, ndërmarrjet bashkiake dhe institucionet e tjera, të cilat përgjigjen për sigurimin e shërbimeve publike.

Mjetet do të përdoren për modernizimin e hapesirave të gjelbra qytetare dhe të atyre publike, për përmirësimin e transportit urban dhe të godinave shoqërore.

Pritet që përmes projekteve të hapen 1 500 vende pune në fushën e ndërtimit. 20% e investimeve janë destinuar për efikasitetin energjetik, bëri të ditur reporterja jonë Marta Mlladenova.

Më shumë nga rubrika

Në fund të fushatës elektorale qytetarët ende hezitojnë në zgjedhjen e tyre

Jemi në fund të fushatës zgjedhore përpara votimit për Legjislaturën e 45-të të Kuvendit Popullor në Bullgari. Pandemia e bëri fushatën unike, për shkak të të gjitha kufizimeve që rezultojnë prej saj. Sidoqoftë, a arritën në muajin e fundit partitë dhe..

botuar më 21-04-02 11.12.PD

Në fushatën paraelektorale mungojnë tema të rëndësishme

Analistët e përshkruajnë fushatën paraelektorale në Bullgari si të ngadaltë dhe të mërzitshme. "Fushata po zhvillohet sikurse nuk ka pasur asnjë protestë, sikurse nuk ka probleme në vend," tha politologu Ivo Inxhov në një intervistë për BNR. Sipas tij,..

botuar më 21-04-02 7.10.PD

Presidenti bëri thirrje që të votohet më 4 prill

Ishte bërë shumë gjatë viteve që të largohen bullgarët nga politika. Kjo është në dobi të armiqve të lirisë. Qindra mijëra bashkatdhetarë jashtë vendit edhe këtë herë nuk do të mund të votojnë për të ardhmen e Bullgarisë, në të cilën shumë prej tyre..

botuar më 21-04-01 4.15.MD