Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Buxheti shtetëror do të ketë tepricë deri në fund të vitit 2020

Petër Ganev
Foto: BGNES

Për 9 muajit e parë buxheti i shtetit do të ketë 450 milion euro tepricë dhe vitin e radhës muajit e fundit do të harxhohen mjaftë mjete. Mendoj se nuk do të ketë deficit sepse nuk ka mjaftë dega ku të harxhohen ato para. Shumat e madha dhe kursimet e mëdha vijnë nga kostot e kapitalit. Për këtë arsye mezi do të ketë aktualizim serioz të buxhetit. Këtë e tha para BNR Petër Ganev nga Instituti i Ekonomisë së Tregut.

Ai parashikoi se nuk ka të ngjarë që BE të pezullojë para për Bullgarinë në vitin 2021. Për më tepër atëherë do të absorbohen më shumë mjete si reagim kundër krizës me koronavirusin, mendon eksperti. Mirëpo, atëherë do të ketë deficit më të lartë për shkak të masave kundër Covid krizës.


Më shumë nga rubrika

Ka mbi 100 projekte bullgaro-greke në kuadër të programit evropian të bashkëpunimit ndërkufitar

Bashkëpunimi midis Bullgarisë dhe Greqisë në kuadër të programit evropian të bashkëpunimit ndërkufitar INTERREG filloi në fund të viteve 1990 me programin INTERREG I (1990-1993). Periudha e fundit programore INTERREG V-A 2014-2020 u miratua nga..

botuar më 21-07-19 11.09.PD

22% më shumë janë "të varfrit që punojnë" që nga fillimi i vitit

Edhe pse me të ardhura të ulëta, jetonim më mirë përpara shfaqjes së pandemisë, sesa tani - thotë një muzikant i njohur bullgar. Puna jonë u pakësua shumë, por llogaritë e faturave për ujë dhe korrent ecin çdo muaj, kurse nëpër dyqane çdo gjë po..

botuar më 21-07-17 3.50.MD

Viti është bujar ndaj prodhuesve të mjaltit, të paktën tani për tani

Pranvera e vitit 2021 në Bullgari qe e ftohtë dhe e lagësht, kurse vеra sikurse disi u vonua, por hyri me temperatura të larta dhe reshje të mëdha shiu. Dhe nëse kjo për njerëzit ishte më tepër një anomali, del se periudha ka ofruar një shans të..

botuar më 21-07-08 10.35.PD