Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

KE dëshiron të dijë se si Bullgaria do të realizojë reformat e rekomanduara

Didier Reynders
Foto: EPA/BGNES

Më 10 dhjetor, Komisioneri i Drejtësisë i BE Didier Reynders do të zhvillojë një debat virtual me parlamentin bullgar mbi rekomandimet drejtuara Bullgarisë në raportin mbi mekanizmin e ri horizontal të sundimit të ligjit. Në një intervistë për RKB ai vuri në dukje se kishte vërejtje në lidhje me funksionet e Prokurorit të Përgjithshëm jo vetëm për Bullgarinë, por edhe për vende të tjera anëtare të BE. Bullgaria pritet të tregojë se ka dispozita të qarta në lidhje me përgjegjësinë e tij.

Sipas Reynders, çështja e pronësisë dhe lirisë së mediave në Bullgari është po aq e rëndësishme. Temat e tjera të diskutuara do të jenë lufta kundër korrupsionit dhe protestat në vend.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 356

Në qoftë se vaksinimi vazhdon ka shpresë për kontrollimin e koronavirusit Bullgaria do të marrë mbi 400 000 doza të Moderna dhe 1 milion të Pfizer nga maji deri në qershor. 160 000 doza të AstraZeneca priten brenda disa ditësh, bëri të ditur..

botuar më 21-02-26 6.28.MD

Lehtësuan emërimin e punonjësve nga vende të treta

Parlamenti ndryshoi Ligjin për të Huajt dhe lehtësoi migracionin e punonjësve. Shfuqizohet studimi i detyrueshëm i tregut të punës nga punëdhënësi, kur punëson shtetas të vendeve të treta dhe sigurimi i punës së pari për bullgarët...

botuar më 21-02-26 5.04.MD

Në qoftë se vaksinimi vazhdon ka shpresë për kontrollimin e koronavirusit

Bullgaria do të marrë mbi 400 000 doza të Moderna dhe 1 milion të Pfizer nga maji deri në qershor. 160 000 doza të AstraZeneca priten brenda disa ditësh, bëri të ditur në Varna Ministri i Shëndetësisë prof. Kostadin Angelov, njoftoi BTA. Ai..

botuar më 21-02-26 4.17.MD