Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Presidenti po vazhdon konsultimet për zgjedhjet me partitë e përfaqësuara në Parlament

| rinovuar më 21-01-12 12.50.MD
Foto: BTA

Po vazhdojnë konsultimet e Presidentit Rumen Radev me rastin e organizimit të zgjedhjeve të ardhshme parlamentare. Sot po zhvillohen takimet e tij me partitë e përfaqësuara në Parlament pa bashkëqeveritarët – “Patriotët e Bashkuar”, të cilët shpallën se nuk e pranojnë ftesën.

Në takimin e vet me përfaqësuesit e forcës më të madhe parlamentare GERB Radev vuri në dukje se qëllimi i konsultimeve të iniciuara nga ai është rritja e besimit të votuesve. “Kjo kërkon dialog, pozita të hapura, kërkim të konsensusit dhe vendime të mira në interes të shtetasve bullgarë”, nënvizoi Presidenti.

Kryetarja e Parlamentit Cveta Karajançeva nga GERB tha se kohët e fundit në hapësirën publike përhapen mendime se zgjedhjet e ardhshme do të manipulohen, gjë që shkakton mosbesim në procesin zgjedhor. Ajo i drejtoi Presidentit Radev një qortim se po kontribuon për përhapjen e këtyre pohimeve.

Nga ana e vet Radev i bëri thirrje partisë GERB të sigurojë me kuti lëvizëse votimin e bullgarëve në karantinë, votimin me anë të postës të bullgarëve jashtë vendit, si dhe të shqyrtojë mundësinë për lejimin e mbikëqyrjes video të numërimit të fletëve të votimit.

Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev tha se nuk ka mundësi për të organizuar një votim me anë të postës në kuadrin e dy muajve.

Në takimin e Presidentit me Partinë Socialiste Bullgare (BSP) në opozitë liderja e saj Kornelija Ninova nënvizoi se opozita në Parlament është e gatshme të shqyrtojë ndryshime në Kodin Zgjedhor, që të sigurojë mundësi për votim edhe për bullgarët që janë në karantinë. Ajo rikujtoi gjithashtu se partia e saj e ka përkrahur gjatë viteve të kaluara votimin me makina si një garant i votës. Mirëpo BSP shpalli se është kundër votimit në kuadrin e dy ditëve.


Më shumë nga rubrika

Ngjarjet me adresë ballkanike

Serbia kërkoi një perspektivë më të qartë evropiane për Ballkanin Perëndimor “Ballkanit Perëndimor i duhet një perspektivë më të qartë evropiane”. Këtë e ka deklaruar ministri i jashtëm serb Nikolla Sellakoviç në konferencën e shtypit të..

botuar më 21-03-05 3.09.MD

Fillon fushata paraelektorale në Bullgari

Që sot, Bullgaria zyrtarisht është në një garë zgjedhore. Ajo vazhdon 29 ditë dhe përfundon në orën 24.00 në mesnatë më 2 prill 2021, tregon vendimi i Komisionit Qendror Zgjedhor. 24 orë përpara zhvillimit të zgjedhjeve parlamentare më 4 prill..

botuar më 21-03-05 5.05.PD

Parlamenti i ardhshëm - një batanije shumëngjyrëshe rodopëse

Sot është afati përfundimtar, në të cilin partitë dhe koalicionet, të regjistruara për të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme, duhet të paraqesin në komisionet e zgjedhjeve të qarkut listat me kandidatët për deputetë. Nëse bullgarët do të shikojnë në to..

botuar më 21-03-02 12.48.MD