Programi i ditës

Me muzikën e “Millço Levievit përgjithmonë”

Millço Leviev
Foto: arkiv

Në mes të gjelbërimit të Park Jugor 2 në Sofje sot do të prezantohet projekti “Millço Leviev përgjithmonë”. Projekti përfshin muzikantë nga Antoni Donçev Kuartet, David Lynch (SHBA) dhe Human Touch (Greqi), së bashku me Viki Almazidu dhe Teodosij Spasov. Ata do të paraqesin vepra emblematike nga Bartok, Shopen, Panço Vlladigerov, Ravell, Çajkovski dhe Rahmaninov në leximin e pianistit dhe kompozitor legjendar bullgar të xhazit Millço Leviev, i cili ndërroi jetë në vitin 2019. Këto vepra janë mbledhur në albumin "Sonata 57", i cili doli pas vdekjes së muzikantit në vitin 2021

Veprimtaria është pjesë e festivalit veror të muzikës A to jazz, i cili zhvillohet nga 9 deri më 11 korrik.


Më shumë nga rubrika

Ju prezantojmë këngën "E gjithë dashuria" të Vllado Dimov

"E gjithë dashuria" është një këngë për verën, detin dhe sigurisht - dashurinë që duam të mbajmë mend përgjithmonë. Muzika është e këngëtarit Vllado Dimov, karriera e të cilit filloi në vitin 2004, pas pjesëmarrjes së tij në formate televizive të..

botuar më 21-11-04 9.36.PD
Nika Paris

Bullgarja Nika Paris është një nga yjet në "X Factor" në Itali

Vajza bullgare 16-vjeçare Nikoll Pallasçeva është një nga yjet e “X Factor” në kanalin televiziv “Sky” të Italisë. Me pseudonimin e saj artistik Nika Paris, ajo mblodhi 4 "Po" nga juria me një këngë në frëngjisht - hitin e Zaz "Je veux". Më shumë..

botuar më 21-11-02 4.01.MD

Nder dhe lavdi për ju rilindës popullorë!

Dita e Iluministëve Popullorë është ndër festat më të respektuara bullgare. Për herë të parë ajo u shënua në qytetin Pllovdiv në vitin 1909, por u themelua zyrtarisht në vitin 1922. Kjo është një ditë për t’u bërë homazh bullgarëve të mëdhenj,..

botuar më 21-11-01 11.33.PD