Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një orë e 24 minuta vazhdoi debati midis kandidat presidentëve

Foto: BGNES/BNT

Dy kandidatët për postin presidencial realizuan debatin e vetëm të drejtpërdrejtë në Televizionin Kombëtar Bullgar. Rumen Radev dhe Prof. Anastas Gerxhikov deklaruan se presin nga partitë në parlamentin e ri të zgjedhin një kabinet të rregullt.

Pyetjes nëse forca e parë politike në parlamentin e ri “Po e vazhdojmë ndryshimin” është parti e presidentit, presidenti i tanishëm Rumen Radev, iu përgjigj se nuk merret “me inxhinieri politike dhe ndërtim partiak”.

Oponentët diskutuan se si menaxhohet kriza Covid. Sipas Rumen Radev masat e ndërmarra japin efekt. Prof. Gerxhikov shprehu mendimin, se kriza do të kalonte më lehtë në se do të merreshin masa me kohë që në muajit e verës. Të dy kandidatët për postin e kreut të shtetit konfirmuan se janë të vaksinuar.

U demonstrua një unanimitet i mendimeve mbi çështjen, se nuk imponohet të ketë referendum për pozitën e vendit ndaj Maqedonisë së Veriut. Të dy kandidatët deklaruan se ajo nuk duhet ndryshuar. I përbashkët ishte qëndrimi, se Rusia nuk është një model për kopjim, por se me të duhet të kërkohet dialogu.

Në fund pasi sipas rregullores kandidatët u shkëmbyen pyetje personale, të dy ata u shtrënguan duart.


Më shumë nga rubrika

Kriza në Ukrainë duhet të zgjidhet me mjete diplomatike

Edhe Ministria e Punëve të Jashtme doli me një qëndrim për këmbënguljen e Rusisë për tërheqjen e forcave të Aleancës nga Bullgaria dhe Rumania. Në faqen e saj në Facebook, Ministria e Punëve të Jashtme kujton se sipas vendimit nr.1 të Gjykatës..

botuar më 22-01-21 6.31.MD

Mandati i dytë i Presidentit – një mundësi për një rol dhe prani të ndryshme në politikë

Mandati i dytë i Rumen Radevit si President fillon zyrtarisht më 22 janar 2022. Ditë më parë, më 19 janar, Rumen Radev dhe Nënpresidentja Ilijana Jotova u betuan se do t'i përmbahen Kushtetutës dhe ligjeve të vendit dhe në të gjitha veprimet e..

botuar më 22-01-21 2.07.MD
Kirill Petkov dhe Dimitër Kovaçevski në Shkup

Për optimizmin midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

Takimi midis kryeministrave bullgar dhe maqedonas në Shkup më 18 janar filloi me një gjest të Maqedonisë së Veriut, i cili u ngadalësua për më shumë se dy vjet. Me kërkesë të Bullgarisë, në OKB u paraqit një saktësim maqedonas me shkrim, se emri i..

botuar më 22-01-20 3.23.MD
Подкасти от БНР