Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Buxheti i shtetit do të miratohet në janar 2022

Foto: BGNES

Para betimit të qeverisë së re, kabineti i përkohshëm pezulloi procedurën për buxhetin për vitin 2022. Planet janë që buxheti të miratohet në janar dhe deri atëherë shteti të shpenzojë 1/12 e parave të parashikuara për vitin 2021.

Në mbledhjen e fundit dhe të jashtëzakonshme, ministrat në detyrë vendosën të rrisin kontributin e Bullgarisë në Bankën Ndërkombëtare të Investimeve me 42 milion euro. Me 123 milionë euro aktuale, vendi është aksioneri i dytë më i madh në bankë. Rritja e pjesëmarrjes bullgare duhet të miratohet nga parlamenti.

Banka Ndërkombëtare e Investimeve u themelua në vitin 1970 nga shtetet ish socialiste. Deri në fund të vitit 2022, Sofja synon të rrisë pjesën e saj në thesar në 250 milionë euro, raporton BGNES.


Më shumë nga rubrika

Dimitër Radev

BNB: Varet nga proceset politike nëse do ta futim euron në vitin 2024

Guvernatori i Bankës Popullore Bullgare (BNB) Dimitër Radev paralajmëroi se nga dinamika e proceseve politike në vendin tonë varet nëse Bullgaria do të anëtarësohet në eurozonë në janar të vitit 2024 apo ajo. Është i nevojshëm miratimi i 100..

botuar më 22-06-09 6.01.MD

Buxheti i shtetit vjen në korrik me shumë masa kundër krizës, por mbetet si një “brumë picash pa shije” për punëtorët

“Jemi në sy të stuhisë, turbulencat janë jashtëzakonisht të larta. Nga vendimet politike do të varet nëse dhe si biznesi do të mund ta përballojë këtë krizë”, tha Ministri i Financave Asen Vasilev gjatë forumit ekonomik “Zhurma e parave” më 7..

botuar më 22-06-09 8.38.PD

A është Bullgaria gati për anëtarësim në eurozonë?

Javët e fundit, në sferën publike filloi të flitet përsëri për hyrjen e Bullgarisë në eurozonë. Zyrtarët qeveritarë, përfaqësuesit e biznesit dhe ekspertët përmendin edhe datën kur kjo mund të ndodhë - 1 janar 2024. Është e padiskutueshme se me..

botuar më 22-06-07 10.34.PD