Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

BNR-ja po vazhdon të jetë media që gëzon besimin më të lartë në Bullgari

Milen Mitev (majtas) dhe Tom McGuire
Foto: Ani Petrova, BNR

Informacioni i siguruar nga Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) po vazhdon të gëzojë besimin më të lartë të shoqërisë në Bullgari. Sipas drejtorit të përgjithshëm të medias, Milen Mitev, radioja kombëtare duhet të luftojë për këtë besim çdo ditë dhe është e rëndësishme të dihet se si.

Me këto fjalë ai hapi seminarin dyditor për organizimin e përmbajtjes së lajmeve dhe informacionit aktual në mediat publike dhe prezantoi folësin e ftuar special të eventit Tom McGuire. Një gazetar, producent dhe filmbërës i shquar i dokumentarëve, Tom McGuire është drejtues shumëvjeçar i programit të lajmeve RTÉ Radio 1 të Radios Publike Irlandeze.

"RTÉ Radio 1 dhe Radioja Kombëtare Bullgare kanë pothuajse të njëjtin numër punonjësish dhe pothuajse të njëjtat përgjegjësi," u tha i ftuari gazetarëve. – Gjëja më e rëndësishme dhe e përbashkët mes nesh është se ne u shërbejmë shoqërisë”, vuri në dukje Tom McGuire.

Nisma e përbashkët është e Radios Kombëtare Bullgare dhe Akademisë së Bashkimit Evropian të Radio-Televizioneve (EBUAcademy).


Më shumë nga rubrika

Modeli i familjes me dy fëmijë është ideali riprodhues i bullgarëve

Edhe në vitin 2021, modeli i familjes me dy fëmijë mbetet ideali riprodhues për gratë në moshë 15-49 vjeç dhe burrat 15-59 vjeç në Bullgari (63.3 për qind). Në vend të dytë është mendimi se familja duhet të ketë tre fëmijë (17.1 për qind), e ndjekur..

botuar më 23-01-17 3.34.MD

Flamingot rozë nga Italia, Spanja, Turqia dhe Franca dimërojnë në Bullgari

Mbi 2700 flamingo rozë banojnë në liqenin Atanasovsko pranë Burgasit, Liqenit të Pomories dhe Zonës së Mbrojtur "Poda", tregoi regjistrimi i 47-të i shpendëve ujorë dimërues në Bullgari. Sipas unazave të tyre, shumë prej mysafirëve kanë ardhur nga..

botuar më 23-01-17 11.46.PD

Konfirmohet nga shkencëtarët bullgarë: bimët mund të “bisedojnë” me ne dhe me njëra-tjetrën

Bimët nuk janë atribute të thjeshta dekorative në shtëpi dhe kopsht. Ata janë krijesa natyrore të gjalla dhe madje “të ndjeshme”. Përveçse janë të bukura dhe të këndshme për syrin dhe shpirtin, ata mund të ... “flasin” dhe madje të komunikojnë me..

botuar më 23-01-17 7.15.PD