Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Grupe folklorike bullgare nga e gjithë bota takohen në Sofje

Foto: @Asociacioni i Grupeve Folklorike Bullgare

Formacione folklorike bullgare nga mbarë bota mblidhen në Sofje nga 11 deri më 13 nëntor 2022 në një takim seminar. Qëllimi është të vihet fillimi i një seri takimesh vjetore të udhëheqësve të formacioneve të ngjashme të bullgarëve jashtë shtetit. Këtë e tha për BTA Radosllava Nedjallkova, kryetare e Asociacionit të Grupeve Folklorike Bullgare jashtë Shtetit. Ka për t’u krijuar një bazë të të përditësuar të dhënash për numrin e grupeve që ekzistojnë jashtë shtetit. Sipas të dhënave jo zyrtare ata numërojnë më shumë se 100 në Evropë dhe po aq në Amerikë. 


Më shumë nga rubrika

Foto: Facebook / Muzeu Politeknik Kombëtar në Sofje

Dita e traditave në Muzeun Politeknik Kombëtar në Sofje

Një punishte argëtuese për bërjen e veroreve dhe tekstilit organizohet të shtunën (25.02) nga Muzeu Politeknik Kombëtar në Sofje (në rrugën “Opëllçenska” 66). Aty nga ora 11 deri në orën 13, secili jo vetem që mundet të krijojë një verore sipas..

botuar më 23-02-25 7.15.PD

Një libër në rumanisht dhe anglisht paraqet llojllojshmërinë e kostumeve të Banatit

Ekspozita speciale “Bullgarët në Rumani. Trashëgimia kulturore nga fondi i Muzeut Etnografik Kombëtar”, që vazhdon deri më 26 shkurt, prezanton kostume popullore, objekte nga Rumania, si dhe fotografi interesante arkivore. Në kuadrin e..

botuar më 23-02-12 12.15.MD

"Hem është e qetë dhe melankolike, hem është e egër dhe të bën të kërcesh" – Ingrid nga Holanda për muzikën tonë

Ajo është një ish-punonjëse e Postës Holandeze, por tani ka dalë në pension dhe i është përkushtuar pasionit të saj të madh – muzikës bullgare. 77-vjeçarja Ingrid Veeninga është nga Holanda. Ajo jeton në Amsterdam dhe nuk humb asnjë provë të..

botuar më 23-02-07 7.15.PD