Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Grupe folklorike bullgare nga e gjithë bota takohen në Sofje

Foto: @Asociacioni i Grupeve Folklorike Bullgare

Formacione folklorike bullgare nga mbarë bota mblidhen në Sofje nga 11 deri më 13 nëntor 2022 në një takim seminar. Qëllimi është të vihet fillimi i një seri takimesh vjetore të udhëheqësve të formacioneve të ngjashme të bullgarëve jashtë shtetit. Këtë e tha për BTA Radosllava Nedjallkova, kryetare e Asociacionit të Grupeve Folklorike Bullgare jashtë Shtetit. Ka për t’u krijuar një bazë të të përditësuar të dhënash për numrin e grupeve që ekzistojnë jashtë shtetit. Sipas të dhënave jo zyrtare ata numërojnë më shumë se 100 në Evropë dhe po aq në Amerikë. 


Më shumë nga rubrika

Kukerë nga e gjithë Bullgaria po përgatiten të gëzojnë banorët e Simitli

Mbi 7000 veta do të marrin pjesë në Festivalin e XIX të Lojërave të Kukerëve "Simitlija - Toka e Lashtë e Kukerëve" këtë fundjavë (14-15 janar) në Simitli. Tradicionalisht çdo vit, të shtunën e dytë të janarit, kukerët nga e gjithë Bullgaria..

botuar më 23-01-14 7.15.PD

Adhuruesit e stilit të vjetër dhe romët festojnë Vitin e Ri

Për shkak të dallimeve në kalendarin Julian dhe Gregorian, Viti i Ri festohet sipas stilit të vjetër dhe atij të ri. Kështu, përveç festimit tradicional të festës më 31 dhjetor kundër 1 janarit, komunitetet ortodokse, të cilat refuzuan të pranojnë..

botuar më 23-01-13 6.05.PD

Hristo Marinov – mjeshtri i fundit mutaf në trojet tona

“Thesaret e Gjalla Njerëzore” është një listë përfaqësuese kombëtare e njerëzve që krijojnë trashëgimi kulturore jomateriale. Në vitin që po përfundoi, me këtë titull meritonin të quheshin endësit e rrjetave të peshkimit, prodhuesit e verërave,..

botuar më 23-01-11 7.15.PD