Акценти

Варненци искат референдум срещу строителството

Десетки жители на Варна протестираха срещу презастрояването на града. Те се събраха пред нова 17-етажна сграда, до която предстои да има и ново строителство, носейки плакати с надпис „Стоп“ Протестиращите искат инициирането на местен..

публикувано на 26.01.20 в 13:20
Китайци с маски чакат автобус до затворения рибен пазар Хуанан в град Ухан, провинция Хубей, смятан, че е свързан с появата на новия вирус.

Заразяването с коронавирус не означава непремерно летален изход, успокои специалист

Все още не е доказан източника на коронавируса , каза доц. Райничка Михайлова от ВМА. Тя е на мнение, че все още не е доказано категорично кое точно е животното, първоизточник на коронавируса. Според нея епидемия от такова заболяване вече е..

публикувано на 26.01.20 в 10:16

Протест срещу презастрояването във Варна събира граждани в 11 часа

Граждански и НПО организации организират протест срещу презастрояването във Варна. Под надслов, "Да спасим парка!" тази неделя от 11 часа протестиращи ще се съберат под пилоните със знамената в основата на парк-паметника на българо- съветската..

публикувано на 26.01.20 в 09:35

Колекторски фирми с нова схема за измама

Появила се е нова измамна схема на колекторски фирми. Събирачите на дългове започват дело срещу срещу човек, който не си е плащал сметки или вноски към банка, телеком, топлофикация и т.н, а после техен представител се обажда на длъжника и му..

публикувано на 26.01.20 в 09:28

Общински съветници с приемни за граждани от 28 до 31 януари

Общинските съветници от ПП ГЕРБ - Варна Деян Пейчев, доц. Антоанета Цветкова, Йордан Павлов и Бранимир Балачев ще се срещнат с граждани в дните от 28 до 31 януари. Приемното време на общинските съветници ще бъде от 14:00 до 16:00 ч. в офиса на..

публикувано на 26.01.20 в 08:00

Топло за сезона с температури от 10 градуса

Над по-голямата част от района ще е предимно слънчево, привечер от югозапад ще започне да се заоблачава. Ще духа слаб вятър – сутринта от западна четвърт, следобед ще се преориентира от югоизток. Преобладаващите максимални температури ще са..

публикувано на 26.01.20 в 06:49

Жители на кв. "Аспарухово" настояват за светофарни уредби по булевард „Първи май” заради пътни инциденти

Жители на квартал „Аспарухово” във Варна започват подписка за поставянето на светофарни уредби или поне на „пешеходни” светофари   по булевард „Първи май” в близост до парка и до детската градина, тъй като там вече са зачестили инцидентите с пешеходци...

публикувано на 25.01.20 в 16:08

Вековният чинар в квартал Аспарухово

Десетки жители на квартал Аспарухово се събраха днес, за да видят едно от най-старите дървета не само във Варна, но и в България. То се намира в двора на бившата фабрика „Първи май”. Организаторите на разходката са притеснени, че заради инвестиционни..

публикувано на 25.01.20 в 15:43

Според природозащитници пожарът край Дуранкулашкото езеро е предизвикан от бракониери

Подпалването на тръстиките в местността Орлово блато, край Дуранкулашкото езеро обслужва интересите на бракониери. Това каза за предаването "Постфактум" на Радио Варна Пенчо Пандъков от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Това не..

публикувано на 25.01.20 в 13:47

Варненци може да сезират Комисията по петициите в ЕП заради презастрояването

Граждани на Варна и неправителствени организации са отправили покана за срещи с общинските съветници с искане съветниците да инициират местен референдум за спиране на, както го наричат недоволните, "безконтролното строителство" в града. За да бъде..

публикувано на 25.01.20 в 13:18