"Новият ден"

СнимкаСутрешният музикално-информационен блок "Новият ден" се излъчва всеки делничен ден от 6.00 до 10.30 часа, събота и неделя от 6.00 до 9.00 часа

Музикално-информационният блок на Радио Варна включва новини на всеки час, репортажи, интервюта, анкети по различни теми от социалния, икономическия, политическия и културния живот по Черноморието. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, фондова информация, кореспонденции от Добрич и Балчик.


За "Новият ден" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.

Фарът на Морска гара - Варна

Новият ден в сряда, 19 август

8 - 9ч. Началото на учебната година е скоро, а вече се оформя мнение около това дали децата трябва да тръгнат на училище присъствено или всеки родител да има избор. Разговор с психолога Пламен Димитров. Какви мерки ще се вземат и как ще се..

публикувано на 19.08.20 в 05:53

”Новият ден” на 18 август с Мариела Димитрова

Двоен празник ще отбележат варненските подводничари – 66 г. от възстановяване на подводничарското дело у нас и фициалното откриване като музей на последната от някогашния подводничарски флот на България - подводницата"Слава". Честването на 18.08, вторник..

публикувано на 18.08.20 в 06:55

"Новият ден" на 17 август с Емилия Николова

Жители на селищно образувание „Панорама” излязоха на протестно шествие   и затвориха за кратко пътя „Златни пясъци”-Кранево. Какви са причините? Ниските добиви от пролетниците ще доведат до по-малък размер на рентите в Добруджа. Разговор с..

публикувано на 17.08.20 в 05:45
Варна, Крайбрежната алея

"Новият ден" на 13 август 2020 г. с Димитрина Дончева

Ликвидирано е огнището на африканска чума по свинете в село Юнец, което бе регистрирано на 3 август тази година. Коментар на кметския наместник Иванка Михова. Граждани могат да правят предложения за обявяване на нови защитени местности,..

публикувано на 13.08.20 в 06:00

"Новият ден" на 12 август с Емилия Николова

Министерството на здравеопазването ще инициира общо събрание на Многопрофилната болница в Добрич за смяна на нейния изпълнителен директор. Как се стигна дотук? Ниски добиви от маслодайния слънчоглед отчитат в област Добрич. Причините коментира..

публикувано на 12.08.20 в 05:53
к.к. Албена

"Новият ден" на 11 август 2020 г. с Димитрина Дончева

Морските ни северни курорти затварят хотели, след като Германия обяви Северното ни Черноморие за опасна дестинация, заради увеличения брой на заразени с коронавирус. Коментар на Иван Грошев, собственик на една от четирите основни..

публикувано на 11.08.20 в 06:00

"Новият ден" на 10 август с Емилия Николова

Репортаж от Многопрофилната болница в Добрич – ще може ли лекарският екип да се справи със сложната ситуация, настъпила с ръста на заболелите от Ковид-19? Селата Доброглед, Зорница и Любен Каравелово от днес са на воден режим - докога?..

публикувано на 10.08.20 в 05:44

НОВИЯТ ДЕН в петък, 7-ми август

Темата за свободния достъп до плажовете по родното ни Черноморие е актуална всяко лято. Примерите за липсата на такъв с годините стават все повече. Още преди започването на активния летен сезон, стартирал по-късно тази година, в средата на юни..

публикувано на 07.08.20 в 05:57

"Новият ден" на 6 август с Емилия Николова

На 6 август  Българската православна църква отбелязва един от най-светлите  празници – Преображение Господне. В Светата Литургия на православните храмове се прибавя специален Тропар, разказва отец Дончо Александров. Параклисът "Свето..

публикувано на 06.08.20 в 05:55

”Новият ден” на 5 август с Мариела Димитрова

Селата Доброглед, Зорница и Любен Каравелово ще са на воден режим до средата на септември. Причините се изясняват в момента, но факт са драстично намалелите запаси във водоемите, от които се снабдяват селата, след сухата зима, както и остарялата..

публикувано на 05.08.20 в 06:54