"Новият ден"

СнимкаСутрешният музикално-информационен блок "Новият ден" се излъчва всеки делничен ден от 6.00 до 10.30 часа, събота и неделя от 6.00 до 9.00 часа

Музикално-информационният блок на Радио Варна включва новини на всеки час, репортажи, интервюта, анкети по различни теми от социалния, икономическия, политическия и културния живот по Черноморието. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, фондова информация, кореспонденции от Добрич и Балчик.


За "Новият ден" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.

НОВИЯТ ДЕН на 8 септември със Светлана Вълкова

Еко министърът предупреди за водна криза по Черноморието, какво се случва с язовирите? Димитър Куманов от Сдружение „Балканка” В Добрич продължава танцовата терапия за жени с рак на гърдата, финансирана от Общината. Терапията е два пъти..

публикувано на 08.09.20 в 06:30

"Новият ден" на 7 септември

Няма спад в пазара на недвижими имоти, няма поевтиняване на жилища и към момента, въпреки коронавируса. Има обаче порочни практики и подвеждащи обяви, каза за Радио Варна Добромир Ганев- председател на Национално сдружение недвижими имоти...

публикувано на 07.09.20 в 06:42

НОВИЯТ ДЕН на 4 септември

Тематични пешеходни разходки за деца започнаха екскурзоводи във Варна. Идеята е по този начин децата да преоткриват и изследват историята на града. Още от Христина Неделчева, председател на Съюза на екскурзоводите в България в 8.10 часа. От 4 до 7..

публикувано на 04.09.20 в 07:07

"Новият ден" на 3 септември

В четвъртък преди обед програмата ни започва с обсъждане на пореден казус от "синята зона" по сигнал на слушател на Радио Варна. Подробностите са от Даниела Стойнова. Албена Иванова с репортаж за ситуацията в болницата в Балчик. В навечерието..

публикувано на 03.09.20 в 06:20

”Новият ден” на 2 септември с Мариела Димитрова

100-те туристически обекта стават 99. По този ироничен начин екипът на Зелени Балкани алармира в писмо до медиите за вероятността един от 100-те туристически обекта – „Посетителски център „Поморийско езеро” да бъде заличен като такъв. Това се налага поради..

публикувано на 02.09.20 в 06:55

НОВИЯТ ДЕН на 1 септември със Светлана Вълкова

72-годишен варненец е най-възрастният участник в масовия колоездачен преход Дунав Ултра. Петър Димитров днес стартира от Видин и след 7 дни ще пристигне в крайната точка - Дуранкулак. Разказваме за екоинициативата „плогинг” - комбинация от..

публикувано на 01.09.20 в 06:05

"Новият ден" на 31 август

В последният ден на август обръщаме поглед към започващата само след две седмици нова учебна година с няколко акцента. Как ще се срещнат препоръките на Министерство на образованието и науката с реалността в училище? Отговорите търсим от директора на СУ..

публикувано на 31.08.20 в 06:00

НОВИЯТ ДЕН в петък, 28 август

Жители на 4 села в община Аврен останаха без автобусен превоз от март месец тази година. Селата са Китка, Круша, Болярци и Равна гора; Лекарите в Отделението по анестезиология и интензивно лечение в многопрофилната болница в Добрич успяха да..

публикувано на 28.08.20 в 05:50

“Новият ден” на 27 август с Мариела Димитрова

Художникът и графичен дизайнер Радослава Бооре автор на новите лога и графичен стил на Опера Варна, Драматичен театър Варна и Театрално-музикално продуцентски център Варна – може да ги видите в интернет страницата на РВ . Предстои..

публикувано на 27.08.20 в 06:56

"Новият ден" на 26 август с Емилия Николова

Змии в морето през август - как да се държим, ако плуват край нас, обяснява доц. Веселина Михнева от Института за рибни ресурси. Популацията на черноморска акула е в критично състояние. Какво да се направи, научаваме от доц. Виолин Райков от..

публикувано на 26.08.20 в 05:45