"Новият ден"

СнимкаСутрешният музикално-информационен блок "Новият ден" се излъчва всеки делничен ден от 6.00 до 10.30 часа, събота и неделя от 6.00 до 9.00 часа

Музикално-информационният блок на Радио Варна включва новини на всеки час, репортажи, интервюта, анкети по различни теми от социалния, икономическия, политическия и културния живот по Черноморието. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, фондова информация, кореспонденции от Добрич и Балчик.


За "Новият ден" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.

”Новият ден” на 2 септември с Мариела Димитрова

100-те туристически обекта стават 99. По този ироничен начин екипът на Зелени Балкани алармира в писмо до медиите за вероятността един от 100-те туристически обекта – „Посетителски център „Поморийско езеро” да бъде заличен като такъв. Това се налага поради..

публикувано на 02.09.20 в 06:55

НОВИЯТ ДЕН на 1 септември със Светлана Вълкова

72-годишен варненец е най-възрастният участник в масовия колоездачен преход Дунав Ултра. Петър Димитров днес стартира от Видин и след 7 дни ще пристигне в крайната точка - Дуранкулак. Разказваме за екоинициативата „плогинг” - комбинация от..

публикувано на 01.09.20 в 06:05

"Новият ден" на 31 август

В последният ден на август обръщаме поглед към започващата само след две седмици нова учебна година с няколко акцента. Как ще се срещнат препоръките на Министерство на образованието и науката с реалността в училище? Отговорите търсим от директора на СУ..

публикувано на 31.08.20 в 06:00

НОВИЯТ ДЕН в петък, 28 август

Жители на 4 села в община Аврен останаха без автобусен превоз от март месец тази година. Селата са Китка, Круша, Болярци и Равна гора; Лекарите в Отделението по анестезиология и интензивно лечение в многопрофилната болница в Добрич успяха да..

публикувано на 28.08.20 в 05:50

“Новият ден” на 27 август с Мариела Димитрова

Художникът и графичен дизайнер Радослава Бооре автор на новите лога и графичен стил на Опера Варна, Драматичен театър Варна и Театрално-музикално продуцентски център Варна – може да ги видите в интернет страницата на РВ . Предстои..

публикувано на 27.08.20 в 06:56

"Новият ден" на 26 август с Емилия Николова

Змии в морето през август - как да се държим, ако плуват край нас, обяснява доц. Веселина Михнева от Института за рибни ресурси. Популацията на черноморска акула е в критично състояние. Какво да се направи, научаваме от доц. Виолин Райков от..

публикувано на 26.08.20 в 05:45

“Новият ден” на 25 август с Мариела Димитрова

Български ветеринарни специалисти участват в спасяването на животни след експлозията в Бейрут на 4 август. Международната организация за защита на животните „Четири лапи“ изпрати свой екип от специалисти, който помага в лечението и обгрижването на..

публикувано на 25.08.20 в 06:56

"Новият ден" на 24 август с Емилия Николова

Предизвикателствата пред новата учебна година за новия директор на ОУ „Антон Страшимиров” във Варна – Костадин Дюлгеров Море, вятър,   кайтсърф в едно интервю по вълните заедно с Елица Ненчева Многопрофилната болница за активно лечение..

публикувано на 24.08.20 в 05:49

„Новият ден“ на 21 август с Мариела Димитрова

Множество цветни хвърчила, някои от тях огромни, ще изпъстрят небето над Аспаруховския плаж за поредна година, на 22 и 23 август. Традиционно фестивалът на хвърчилата привлича многобройни посетители, а този август ще отбележи осмата си годишнина...

публикувано на 21.08.20 в 08:36

"Новият ден" на 20 август с Емилия Николова

Кои деца трябва да учат дистанционно? Отговорът е от педиатъра д-р Каролина Златева. Деян Василев е на 29 години, а вече е директор на Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров” във Варна. Какви за предизвикателствата през новата..

публикувано на 20.08.20 в 05:46