Отличен 6

СнимкаПредаването за образование на Радио Варна "Отличен 6" се излъчва всеки всеки четвъртък от 11:00 до 12:00 часа. Автор и водещ Валерия Василева.

Валерия Василева е журналист, автор и водещ на телевизионни и радио предавания и експерт „Връзки с обществеността” с вече 20 години професионален стаж, магистър по психология, сертифициран интегрален лайф коуч или консултант по личностно развитие.
Снимка

"Отличен 6" с Валерия Василева на 11 октомври

В предаването продължаваме темата за плюсовете и минусите на образованието в чужбина с фокус този път далечна Австралия. Според изследване на Центъра за глобално висше образование, цитирано неотдавна от Би Би Си, Великобритания отстъпва и вече е..

публикувано на 10.10.18 в 13:50

„Отличен 6“ на 4 октомври с Валерия Василева

Гост на предаването е Галин Желязков – председател на Сдружение „Споделено работно място“, познато във Варна повече като Beehive.  Галин е и основният вдъхновител и мотиватор на много млади хора да добият смелост и да превърнат идеята си в реален..

публикувано на 03.10.18 в 13:20
Младежите и девойките от Спортен клуб по пожароприложен спорт – Варна по време на тренировка

"Отличен 6" с Валерия Василева

В „Отличен 6“ продължаваме темата за политиката на Община Варна за свободното време на учениците. Гости на предаването са госпожа Монка Николова – директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна и главен инспектор Стоян Стоянов – началник сектор „Пожарогасителна и..

публикувано на 26.09.18 в 16:44

Среща с българските младежки делегати към ООН в "Отличен 6"

Какво би била Варна без прекрасното присъствие на младите хора? Едва ли някой може да си представи морската ни столица без вдъхновението, оживлението и емоциите, които носят младежите, които са избрали да учат тук или са привлечени от лятото и..

обновено на 06.09.18 в 08:27

"Отличен 6" с Валерия Василева

„Младите лидери“ – това е темата с продължение в предаването „Отличен 6“ тази седмица. Ще ви срещнем с Ралица Диканска, която е един от двамата български младежки делегати към ООН с мандат 2017-2018 година. Националната кампания за избор на..

обновено на 11.07.18 в 16:20

"Отличен 6" за обучението по йога

Тази година за четвърти път светът ще отбележи Международния ден на йога – 21 юни. Празникът е част от календара на ООН, а събитията в България – в 33 града тази година, са под егидата на Посолството на Република Индия. Гост на Радио Варна в предаването..

публикувано на 14.06.18 в 17:38
Мария Германова и Антонио Хаджиколев от ИУ Варна

Признание, материален стимул, мобилност и липса на монотонност мотивират младите хора при избора на работа

Гости на предаването „Отличен 6“ са студентите от Икономически университет – Варна Мария Германова и Антонио Хаджиколев. Тя е в първи курс, ОКС „бакалавър“, специалност „Туризъм“. Той е вече в шести курс – ОКС „магистър“, специалност „Информатика“,..

обновено на 22.03.18 в 18:11
от ляво надясно Деница, Мирела и Яна от I ЕГ

Моделите и симулационните игри - предизвикателството да влезеш в ролята на големите в политиката

През последните години постепенно свикваме с една сравнително нова за България употреба на думата „модел“, а именно като синоним на т.нар. симулационни игри, които се радват на все по-голям интерес сред младите хора. Обикновено става дума за..

обновено на 22.03.18 в 18:05

"Отличен 6" за изкуствата и младите хора

Гостуват ни Светлана Михова, художник и ръководител на Сдружение "Арт визия" и две млади художнички - Деница Узунова (5 кл.) и Мария Бойканова (6 кл.), ученички от СУ "Найден Геров"- Варна. Запис от разговора в предаването "Отличен 6"  с автор и водещ..

публикувано на 29.09.17 в 19:54

Отличен 6 на 24 август

Част от предаването "Отличен 6" на 24 август ще посветим на един човек, който вече не е между нас - актьора Христо Христов. Последните години Радио Варна реализира с него изключително интересни и значими проекти. Заедно с Христо и децата от Театрално..

обновено на 26.08.17 в 20:12