Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ЗАЛАТА НА СЛАВАТА- с Валентин Китанов

Сред неизброимата плеяда кънтри изпълнители се открояват имената на Dave Dudley, Red Simpson, Boxcar Willie, Ferlin Husky, Jack Greene и други забележителни кънтри артисти, чиито песни се причисляват към така наречената “Truc kmusic”, специфичен жанр в кънтри музиката, синтезиращ honky tonk-а, кънтри-рока и саунда на Bakersfield, CA. Това са песните, които всеки американец обича да пее, песни за истинските мъже, наричани “асфалтови каубои”, шофьорите на тежкотоварни камиони които изминават хиляди километри по пътищата на Северна Америка.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Луната не спи
подобно на слушателите от

По първи петли с Ваня Славова на 26 август

Хубава българска музика, свежи събеседници и интересни репортажи очаквайте в последния понеделник на август. Както винаги от 4 до 6 часа в понеделник сутрин гларусите от Варна пеят по-силно от петлите , за да събудим морските усещания в страната. Уверявам ви този път се гмуркаме дълбоко из Северното крайбрежие , за да почувстваме какво ли е да..

публикувано на 25.08.24 в 11:26
с.Садово, общ.Аврен

На село в Садово

Точно преди пет години гостувахме на жителите на авренското село Садово. Сега отново отидохме при тях, защото животът за всички се промени през последните пет години, включително и за тях. Днес в селото от 280 са останали 180 души – християни и мюсюлмани. Религиите не ги разделят, защото местните са избрали да живеят в мир и..

публикувано на 24.08.24 в 08:00
Chart

#774 ТОП 20 (23.08-30.08.2024)

публикувано на 23.08.24 в 19:22

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 23 август със Светлана Вълкова

"Кеят на чайките" - книга-албум със стихове на Весела Димова, вдъхновени от картини на Светла Косева „Състояния“ -изложба на Богдан Богдев и Венелина Петкова -  (източен туш, шодо японска калиграфия и монохромен абстрактен експресионизъм) "Концерти с история" – проект на ц игуларя Иван Стайков и пианистката Венета Нейнска Филхармония..

публикувано на 23.08.24 в 11:58

НОВИЯТ ДЕН на 23 август с Иван Барбов

„С какво предпочитате кафето? С море, на слънце и някъде на почивка“. И трите неща могат да се съчетаят ако посрещнете изгрева на слънцето близо до морския бряг и с чаша кафе в ръка. Ако към слънцето и кафето прибавите и честотите на Радио Варна, гаратирано ще започнете новия ден заредени с настроение и усмивки. Иван Барбов, Емилия..

публикувано на 23.08.24 в 05:57

НОВИЯТ ДЕН на 22 август с Мариела Димитрова

Новата сграда автогарата във Варна беше официално открита на 1-ви юни. И ето, че вече  получихме сигнали за това, че там за пътниците условията не се различават особено много от старата сграда – недостатъчен брой седящи места отвън и вътре, вътре климатикът не се усеща. Това разказаха пътуващи в сигнал до Радио Варна. Репортаж в 8.10 часа.   И..

публикувано на 22.08.24 в 05:55

НА СВЕТЛО на 20 август с Мариела Димитрова

За началото на тази седмица беше определено да започне почистването на утаителя на „Совей Соди“, който прелива на метри от входа на пристанищен терминал „Варна-Запад“. Това се случи днес и в 14.20 часа ще чуем репортаж от началото на почистването на река Провадийска, в която се събира утайката от производството на содовия завод.   В 15.20 часа..

публикувано на 20.08.24 в 13:37