Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 5 август

© Снимка: А.Николов

 

водеща: Светлана Вълкова

Започваме с радиотеатър – поредната постановка от проекта на Радио Варна „Чуваш ли театъра?” беше представена снощи в ефира на медиата и пред публика в Концертното студио. Ще чуете режисьора Костадин Бандутов, реакцията на публиката и автора на пиесата „Морски шах” – Атанас Стойчев

След 15,30 с Пламен Михайлов – председател на „Фотографско общество-Варна” ще говорим за фотоконкурса „Предпремиера на едно кметство”, който се провежда от 3 август до 7 септември във Варна. Той дава шанс да бъде заснета сградата на кметство “Одесос”, преди официалното й откриване.  

В 16,05 ще се разходим из Панаира на занаятите във варненската Морска градина – там срещнахме Роси Миткова от Монтана, която ръчно плете автентични български чорапи.

Ще анонсираме и събитията днес от Международния фолклорен фестивал „Варненско лято”.

Между 16,30 и 17 часа ще дискутираме темата „Варна – кандидат за Европейска столица на културата 2019 година”, гости в студиото ще бъдат Жана Андреева – директор на Дирекция „Култура и духовно развитие” в Община Варна и Енчо Чакъров – експерт.

След 17 часа в рубриката „За изкуството интимно” ще си спомним за отишлия си преди две години художник и музикант Едмонд Демирджиян и за неговите пристрастия в музиката.

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО в понеделник, 19 април

Репортаж от последно заседание на делото за отказания добив на газ в Добруджа на фирма „Русгеоком БГ“ от РИОСВ Варна, преди обявяване на казуса за решаване; Серия от срещи в община Аврен започват от днес, в които ще се обсъжда с граждани възможността за транспорт между населените места; Семейството на Силвия Петрова има нужда от нашата..

публикувано на 19.04.21 в 11:12

НОВИЯТ ДЕН на 19 април с Иван Барбов

Започваме с репортаж за най-новото приложение „Health Buddy+“ на Световната здравна организация и УНИЦЕФ. Чрез него ще можем да получаваме проверена и достоверна информация, свързана със здравето. Какво е бъдещето на стадион „Варна“? Поредната благородната инициатива на доброволците от младежката организация „Делфините“, които..

публикувано на 19.04.21 в 05:51

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в чужбина, гласуване по пощата, мажоритарен вот, промени в начина, по който функционира Централната..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 април със Светлана Вълкова

100 години ДТ „Стоян Бъчваров”: Анна Сливкова откри в Белгия първата пиеса, поставена на варненска сцена Премиера на открита сцена в Държавен куклен театър – Варна – „Трите прасенца” Две изложби тази седмица: юбилейна експозиция на Марина Варенцова-Русева и „Стая с безброй истории” на Татяна Харизанова Поетесата Елка Няголова..

публикувано на 16.04.21 в 12:49

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като място за бягство и отдих по време на пандемия. От тях ще чуем какви са нагласите и тенденциите при..

публикувано на 16.04.21 в 10:28
Chart

#629 ТОП 20 (16.04.2021-23.04.2021)

публикувано на 16.04.21 в 07:55

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова ще ни разкаже още в 8.15 часа. Улицата на готвачите за пореден път ще събере във..

публикувано на 16.04.21 в 06:15