Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аполония на три по десет

БНР Новини
Снимка: apollonia.bg

Какво ще се случи на тазгодишните Празници на изкуствата в Созопол? Програмата вече е ясна, премиерите и годишнините са много, както всяка година. Тази обаче е юбилейна и организаторите на Аполония са подготвили изненади и новости за зрителите, слушателите и читателите, които ще посетят фестивала, като например новата сцена на о. Св. Кирик. Вече с нетърпение очакваме продуцирания от фестивала театрален спектакъл „Антигона” под режисурата на Иван Добчев. А Българското национално радио ще отбележи своята 80-годишнина на 3 септември.
Още на 27 август, ден преди официалното откриване в Художествената галерия ще бъдат открити изложбите, които могат да бъдат посетени през всичките фестивални дни. На същото място ще се състоят и литературните вечери, в които утвърдени български писатели и млади имена ще се борят за вниманието на читателите. Не бива да се пропуска специалното участие по покана на БНР на големия норвежки писател Ларш Собю Кристенсен. Той е единственият чуждестранен писател на Аполония, който ще представи в първия ден на септември стихосбирката и романите си, публикувани у нас.
Специален акцент е и четенето на Ани Илков, Борис Роканов, Владимир Левчев и Ангел Ангелов – Джендема, което иска да „повтори” скандалното им четене преди 25 години. Театралните постановки, киновечерите, концертите, фотографската изложба, която вече видяхме в София, също ще направят присъствието на 30-годишния рожден ден на Аполония незабравимо. Дано не вали!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!