Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елин Рахнев: Хасковският театър е като цвете на фона на многото бурени

БНР Новини
Сцена от спектакъла „Вдовиците”
Снимка: ДКТ „Иван Димов”

Със спектакъла „Вдовиците” от Славомир Мрожек Драматично-кукленият театър „Иван Димов” в Хасково ще гостува на софийската публика утре. Постановката по комедията на Славомир Мрожек е на Иван Савов, Мария Диманова е автор на сценографията и костюмите, хореограф е Ана Митева, музиката е на Асен Аврамов, а в актьорския състав са Станислава Николова, Биляна Петрова, Анна-Мария Николаева, Стелиян Николов, Константин Соколов и Ивайло Димитров.
Абсурдни парадокси, карикатура, дисекция на нрави. През „Вдовиците” на Славомир Мрожек всеки може да намери и да доизмисли себе си, смятат създателите на спектакъла. Дали жената е по–важна от мъжа, дали женското стои над мъжкото? Галерия от образи, пред които никой не може да остане безучастен. Трънлив хумор, през който светът се напуква. Така представят своя спектакъл създателите на „Вдовиците” и ви канят да го гледате в сряда в Сатиричния театър „Алеко Константинов”.
В „Артефир” ви срещнахме с драматурга Елин Рахнев, назначен преди броени дни за изпълняващ длъжността директор, на мястото на досегашния дългогодишен директор на театъра – режисьора Боил Банов, който сега е заместник-министър на културата.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!