Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново арт пространство за независимите творци

БНР Новини
Театрално сдружение „Реплика”
Снимка: theatre.art.bg

Ново театрално пространство, наречено I am studio, беше открито в София, и то точно на „театралната” улица „Раковски”. Всъщност то е театрално само засега, защото прощъпалника тук прави театралното сдружение „Реплика” с програмата си „Студио „Реплика”, но замисълът е студиото да дава възможност за изява на творци и в другите изкуства.
В афиша тази вечер е спектакълът „Заполярная правда” на режисьора Георг Жено, който е роден в Германия, но е завършил Академията за театрално изкуство в Москва. Георг Жено е един от основателите на знаменития „Театър.doc” и художествен ръководител и създател на театър „Йозеф Бойс” в Москва. Творческата му биография включва повече от 30 спектакъла в Русия, Германия, Украйна и България, като в нашата страна работи с театър „Реплика”.
Входът за всички спектакли, включени в програмата „Студио „Реплика”, е свободен до края на 2014 година. Зрителите, които посетят представленията, биха могли, ако желаят, да подпомогнат проекта, като на излизане оставят възможната за тях сума.
В „Артефир” ви срещнахме с основателката на I am studio – актрисата Камелия Хатиб, и с Георг Жено и Благой Бойчев от театър „Реплика”. За превода благодарим на Василка Бумбарова.










Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!