Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Списание „Страница” оцелява с дух

И с много усилия и любов, завърши изказването си Недялко Славов в Гьоте Институт, където той, Клео Протохристова, Младен Влашки и Борис Минков представиха концепцията и новия брой на списание „Страница”. Четиримата са само част от редколегията, включваща още Людмил Станев, Александър Секулов и художника Димитър Келбечев. То излиза в Пловдив, но за 15 години се превърна в най-доброто национално литературно периодично издание.
Известна е кризата в периодиката у нас. През последните години имаше много и различни списания, но почти всички вече са в историята. „Страница” не само успя да се съхрани, но и продължи да развива и задълбочава теми и проблеми, отблизо да следи литературния процес. В крайна сметка списанието се превърна през годините във важен акцент в българската култура и опитите й да влияе върху обществото. Такава беше и посоката на разговора в Гьоте-институт.
Предлагаме текстове далеч от академичното високомерие, каза проф. Протохристова, но състоятелни академични текстове, от които има какво да се научи, отворени към една по-широка аудитория. Списанието беше представено от Младен Влашки, а на фокуса върху експресионизма се спря Борис Минков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!