Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коле-не!

Заглавието на романа на Росен Карамфилов „Колене” всъщност е обръщение – „Коле, не!”. Обръщение към баща му – големия художник Кольо Карамфилов, герой на романа. Един син пише роман за баща си, малко след неговата смърт. Това се превръща в текст, който преминава отвъд законите на жанра, текст, в който усещаме все още живия Кольо К. Но как това става художествено произведение? Елин Рахнев е героят – редактор на тази книга. Защото приятелската подкрепа е най-важното, което ще помага и крепи таланта, а и самия живот на сина – Росен Карамфилов.
Впрочем той вече се е еманципирал от таланта на баща си и книгата показва потенциала му в писателския занаят. След „Орелът и детето” и „Стерео тишина” Росен показва творческа независимост и вдъхновение, достойно за сина на Кольо К., прехвърлящо ограниченията на родствените връзки и стоящо стабилно и независимо в полето на литературата.
Чуйте репортаж от премиерата с участието на Елин Рахнев, редактор на книгата, Божана Апостолова, издател и автора - Росен Карамфилов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!