Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 години Театър 199! Честито!

БНР Новини
Касиел Ноа Ашер в сцена от спектакъла „Театър, любов моя“
Снимка: Красимира Серафимова и Катерина Стаменова




С премиера на спектакъла „Театър, любов моя“ ще отпразнува 50-ата си годишнина Театър „199 Валентин Стойчев“. Изборът на заглавието не е случаен – то е едно от емблематичните в репертоара на театъра, където пиесата на Валери Петров беше поставена преди повече от 30 години. На тази сцена знаменитото представление на Младен Киселов е играно дълги години от големите български актриси Славка Славова и Таня Масалитинова.
Сега текстът оживява отново в Театър 199 – този път под режисурата на Касиел Ноа Ашер, която ще гледаме и на сцената, заедно с актрисите Красимира Кузманова, Лилия Маравиля и Стефка Янорова. Сценографията е на Красимира Серафимова, костюмите са дело на Tochka и Касиел Ноа Ашер, автор на музиката е Емилиян Гацов-Елби.
Премиерното представление на „Театър, любов моя“ е тази вечер от 20 часа, а 30 минути по-рано ще бъдат открити новите отливки в Алеята на славата пред Театър „199 Валентин Стойчев“. Отпечатъците са на актьорите Татяна Лолова, Снежина Петрова, Владимир Пенев, Малин Кръстев и Захари Бахаров.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!