Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Twisted Sister, Within Temptation и Kamelot – звездите на Каварна рок 2015

Снимка: Kavarna Rock Fest

Три вечери (26-28 юни) с едни от най-добрите рок и метъл банди от световната сцена предлага десетото издание на „Каварна рок фест“. Имайки предвид кои са тазгодишните хедлайнери – Twisted Sister и Within Temptation, може да сме сигурни, че фестивалът дълго време  ще се помни от почитателите на твърдата музика. Ще има и много други изненади – обещава кметът на Каварна Цонко Цонев. – Надявам се Майкъл Киске и Кай Хансен –бивши членове на германската група Helloween, да покажат зрелищно шоу с техния състав Unisonic.

Феновете в България ще имат уникалния шанс да присъстват на една световна премиера. Те първи ще чуят на живо песни от новия диск на Kamelot. Подробности научаваме от Цонко Цонев:

Той бележи доста добри продажби. Изкачи се бързо в класацията на американското списание за музика „Билборд“. Ще изпълнят и много от старите им хитове. Групата за втори път идва у нас – през 2012 г. отново бяха на сцената на „Каварна рок“. Имат сериозна фен база тук, която ги очаква с нетърпение. Планирали сме още една изненада за феновете на симфоничния метъл с женски вокали – холандците „Delain“ ще открият фестивала в събота.

Визитата на техните сънародници от Within Temptation в Каварна е част от световното им турне. То се отличава и с мултимедийно си представяне под формата на влог (видео блог). След Каварна групата се отправя към редица европейски фестивали. Очакваме шоу със страхотни ефекти от Within Temptation, достойно за най-мащабните рок и метъл арени.


Голям е интересът към концерта на легендите Twisted Sister(28 юни). Както се пееше „пак ще се срещнем след десет години…“ – същото се получи и тук – шегува се Цонко Цонев. – Групата участва в първото издание на фестивала и сега се завръща на сцената му.

Сред акцентите в програмата е конкурсът Jagermeister Battle of the bands. До неговия финал стигнаха три български, три румънски, гръцка и руска групи. Победителят ще подгрява концерта на Twisted Sister. Освен това, групата ще получи възможност да работи в професионално звукозаписно студио. Вторият победител ще отвори вечерта на 27 юни и ще се сдобие с материална награда от фестивала.


За първи път „Каварна рок фест“ ще покаже, че благородните каузи не са чужди на феновете на „тежката“ музика.

В петък ще проведем инициатива под наслов  „Рокът помага на болни деца“ – разказа кметът. – Съвместно с кръвния център на Варна ще направим акция за кръводаряване за децата от областите Добрич и Варна, които имат нужда от кръв всеки месец. Всички желаещи могат да дарят. След това ще се разиграе томбола и двайсет от кръводарителите ще получат безплатни покани за фестивала.

Програмата на „Каварна рок 2015“ може да видите тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!