Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Човекът е момчето на Бога

Това е началото на едно стихотворение от новата стихосбирка на Васил Прасков. „Слабини“ е за хората, които си позволяват да бъдат слаби, да се влюбват, да губят любовта си, да я надмогват, това са същите хора, които могат да си позволят и да бъдат силни, пише за книгата поетът Владислав Христов. Между силата и слабостта, между нежността и жестокостта, тези стихотворения са раними, защото стоят оголени до вътрешности пред читателя. Въпреки това са решителни, категорични, както е категоричен влюбеният, който днес е в небесата, а утре в ада.
Васил Прасков (1975 г., София) завършва философия в СУ „Св. Климент Охридски“, а научните му изследвания са в областта на етиката на сексуалните малцинства и религията. Има две стихосбирки „Малките“ и „География на времето“. За прозаичната му книга „Аrest.com” Силвия Томова пише: Без милост. Такива са разказите в Аrest.com на Васил Прасков. Ще ви захвърлят далеч от клишето, от всичко красиво, на което сте се надявали и накрая ще ви оставят сами – без грам съчувствие, но и без катарзис... Разкази като взрив, без шанс някой да остане пощаден. Оголено и безпощадно перо.
Прасков е бил гост-редактор във вестник „Литературен форум“. Член на групата за културен тероризъм „Рамбо 13“, в която участва и поетът и журналист Лъчезар Лозанов, както и други радикално настроени в края на 90-те, когато излиза манифестът им.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!