Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва Фолклорният фестивал в Пловдив

21-вото издание на Международния фолклорен фестивал  в Пловдив  стартира от днес до 7 август с участието на танцови състави от три континента. В него ще участват над 250 артисти от България, Испания, Сърбия, Турция, Полша, Корея и за първи път от Аржентина.

Символичен български домакин е професионалният фолклорен ансамбъл на град Сливен, а почетното домакинство е на ансамбъл "Тракия", който отбелязва своята 40-а годишнина. По традиция всяка вечер съставите ще дефилират от дом "Левски" по Главната улица до откритата сцена на площад "Стефан Стамболов" и концерти на нея, а след това и на Античния театър. 

Първото дефиле е днес от 17.30 ч. Тържественото откриване на фестивала е на Античния театър. Организаторите от община Пловдив очакват утвърденият фестивал и тази година да привлече зрители от всички краища на България, а Античният театър отново да бъде пълен. Оператори от цялата страна са включили събитието в програмата на своите чуждестранни гости. 

Начало 20 часа. Входът е свободен.

Повече за фестивала и фолклора, който носи вековните послания на всеки народ, в интервюто с проф. Даниела Дженева, художествен ръководител на ансамбъл "Тракия".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!