Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 300 фотографи се събраха в Русе на "Фото Форум Фест"

Фотографи от цялата страна се събраха в Русе на "Фото Форум Фест" и до неделя те ще творят своите кадри от светлина и контрасти. Освен домакин градът е и естествен декор за работата на творците по темите "Ретро", "Есенен пейзаж" и "Градски пейзаж и архитектура". Организатор на събитието е сайтът photo-forum.net.

Това събитие го правим отдавна. Събираме много фотографи. Идеята е да се учат да общуват, да споделят интересни неща и разбира се, да се забавляват, казва Бони Бонев.

Голяма част от снимачния процес в Русе ще бъде направена на филм. В рамките на фотографския форум са предвидени и лекции по предварително обявени в сайта теми. Една от тях е за новия живот на старите обективи и заснемането на градски пейзажи. Организаторите са предвидили и конкурс на тема "Хора и улици в малката Виена".

Авторите на най-добрите кадри ще бъдат наградени, а снимките – показани в специална изложба напролет, защото тази година Русе е във фокуса на над 300 фотографи, впуснали се на лов за уникални ракурси, вдъхновени от аристократичния дух на дунавската ни столица.

Още за "Фото Форум Фест" в Русе можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!