Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театър „Комедия“ от Скопие гостува в София

БНР Новини
Сцена от спектакъла „Име“ на Александър дьо ла Пателиер и Матийо Дьолапорт
Снимка: Театър „Комедия“

Най-младият македонски театър – театър „Комедия“ от Скопие, ще гостува на софийската публика в два последователни дни, с две от най-добрите си представления.
В събота, 19 декември, актьорите ще представят спектакъла „Име“ от Александър дьо ла Пателиер и Матийо Дьолапорт. Постановката е на хърватския режисьор Ненни Делместре.
Френската комедия „Име“ е адаптирана и разказва за едно обикновено македонско семейство. На Виктор му предстои да стане баща. Големият въпрос е как ще бъде кръстен бъдещият син. Една вечер Виктор събира свои роднини и най-близки приятели, за да съобщи името, което е решил да даде на детето си. Възниква голям спор, който води до съживяването на неприятни случки от младежките им години.

Сцена от спектакъла „Лизистрата“ на Аристофан
В неделя, 20 декември, можете да гледате прочутата комедия „Лизистрата“ на Аристофан, под режисурата на Наташа Поплавска. В ролята на Лизистрата е Йелена Жугич.
И двете представления ще се играят на сцената на Сатиричния театър „Алеко Константинов“, който предстои да гостува на публиката в Скопие през следващата година.
Подробности за гастрола на театър „Комедия“ разказа в „Артефир“ Васко Шутаров, директор на Културно-информационния център на Република Македония в София.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!