Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Доходно място“ на Варненския театър гостува в София

БНР Новини
Снимка: mlt.bg

Постановката по пиесата на Александър Островски е на Крис Шарков.
Една от много важните теми в пиесите на Островски е конфликтът между романтичния и материалния свят. „Доходно място“ разисква именно този конфликт, казва режисьорът на спектакъла. Темата за подкупите, за това, какво се изисква, за да успееш в обществото – тези теми са водещи в „Доходно място“ и това го прави да звучи актуално „тук и сега“. Защото корупцията е един от основните проблеми на прехода в България.
Историята е за един човек, който не иска да живее по тези социални стандарти, и за хората около него, които плащат цената на това, да живеят по тези стандарти. Така накрая се получи една верига от нещастие.

Ролята на Жадов изпълнява Адриан Филипов, в партньорство на сцената с актьорите Стоян Радев, Веселина Михалкова, Ина Добрева, Цветина Петрова, Николай Кенаров, Пламен Димитров, Петя Янкова, Свилен Стоянов, Стефан Додуров, Гергана Арнаудова и Валери Вълчев.
В екипа са още художниците Радостина Тодорова и Даниела Николчова, авторът на музиката Георги Георгиев (Остава, Нomeovox) и хореографката Татяна Соколова.
„Доходно място“ ще гостува на сцената на Младежкия театър „Николай Бинев“ в сряда, 3 февруари, като част от турнето на Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!