Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Бандутов: Обществото ни продължава да е от „малки“ хора

БНР Новини

Комедията „Двубой“ на Иван Вазов е първата премиера на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград за новата година. Сценичният вариант и постановката са на гост-режисьора Костадин Бандутов, който навремето започва творческия си път тъкмо в този театър.
Вазов е „в двубой“ с времето и с нравите. И за съжаление, този двубой продължава. Героите са от едната страна на „барикадата“, а от другата страна са мечтите ни, претенциите ни за едно по-друго общество, за по-други отношения.
За съжаление, нещата се повтарят. Вазов нарича Чушкаров „малък адвокат“, Драгалевски – „малък писател“. Това са „малки“ хора и нашето общество продължава да е от „малки“ хора.

Сценографията и костюмите са дело на Георги Славков, а ролите изпълняват Илия Павлевчев (Чушкаров), Александър Митев (Драгалевски), Николай Кимчев, Теодор Куков, Лили Сучева, Йорданка Варджийска (гост), Пепа Манева, Георги Манев и Милена Копралева.
Публиката в Благоевград може да гледа премиерните представления на „Двубой“ в четвъртък и в петък (4 и 5 февруари), а в „Артефир“ ви срещнахме с режисьора Костадин Бандутов – в един разговор за спектакъла, но не само...






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!