Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Панев: Днешният Бай Ганьо е зловещ

www.theatre.ruse.bgВ днешно време простащината стана еталон, тя е по пътищата, в социалния климат. Побоища, насилие, убийства... Бай Ганьо вече е станал зловещ. Точно този ужасяващ тип Ганьо бих искал да се види, да се усети, че идва. И ако не погледнем безстрашно, със силно чувство за морал, с безпощадна критичност, ние нямаме шанс да се освободим скоро от този образ.

Пламен Панев е режисьор на премиерния спектакъл „Господин Ганьо“ в Драматичен театър „Сава Огнянов“, Русе. Постановката е по пиесата на Георги Данаилов, написана по мотиви от сборника с фейлетони на Алеко Константинов, създал един от безсмъртните образи в българската литература.
Изпитанието да се превъплъти в ролята на Бай Ганьо, е за актьора Любомир Кънев, в партньорство на сцената с Виктор Иванов, Ивайло Ненов, Александър Узунов, Кадри Хабил, Венцислав Петков, Татяна Цветкова, Йовко Кънев и младата актриса Дайана Михайлова, която прави своя дебют на професионална сцена. В екипа са още сценографът Цанко Цанев и авторката на костюмите Виолета Радкова.
Премиерата на „Господин Ганьо“ е тази вечер, 29 февруари.