Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вуйчо Ваньо" с премиера в театър "Възраждане"

Сцена от спектакъла

Постановката по прочутата пиеса на Чехов е на Григор Антонов, който за първи път поставя текст на големия руски драматург. 

Чувствам тази пиеса много близка, защото в нея има герой, който е много близък до мен – човек, когото мога да усетя, мога да разбера и мога категорично „да седя“ с него в тази ситуация.
Това е история за онзи човек, захвърлен някъде там сред Русията, сред природата, сред безкрайното време, сред всичко, което е Русия. Пиеса за душата на маргинала, на този, който не е в центъра, не е „под прожектора“, не е в Москва, не е в Петербург, не е професор... Пиеса за онези хора, които не ги знаем, не ги познаваме, а те също се трудят, също живеят, също дават нещо от себе си. 
Сценографията и костюмите са дело на младите художници Борис Далчев и Михаела Добрева, музиката – на Христо Намлиев, а ролята на Вуйчо Ваньо изпълнява Свежен Младенов. В актьорския състав са още: Жана Рашева, Роберт Янакиев, Виттория Николова, Георги Златарев, Ивет Радулова, Гергана Кофарджиева, Йордан Ръсин и Боян Младенов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!