Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малин Кръстев: Новото поколение предпочита театъра заради живото общуване

БНР Новини
„Съвременна драматургия” - ученици от школата на Малин Кръстев представят откъси от съвременна драматургия.
Снимка: www.mlt.bg

В театъра идва поколение, което има нужда да общува, да се докосва, да се вижда, то не е само интернет поколение. Това е поколение, което вече има нужда от вербално и „човешко” общуване, така че напливът от желаещи да учат в актьорската ни школа е огромен - дори и след това да не продължат да се занимават с театър.

В продължение на шест вечери най-младите възпитаници от актьорската школа на Малин Кръстев към Младежкия театър ще представят таланта си „в действие”, на професионална сцена и пред истинска публика. Всеки вторник и сряда до края на юни те ще играят откъси от пиеси на съвременни драматурзи, обединени в цялостни спектакли, и така ще демонстрират какво са научили за театралното изкуство от един от най-добрите актьори в нашия театър.
Първите представления от програмата „Съвременна драматургия” са на 14 и 15 юни от 19 часа на камерната сцена в Младежкия театър „Николай Бинев”, а следващите дати са 21, 22, 28 и 29 юни.

Кои са пиесите, включени в програмата, как се става ученик в актьорската школа и как протичат заниманията там, разказа в „Артефир” актьорът Малин Кръстев - художествен ръководител на студията.


 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!