Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С плодове и салати мъж намали високите стойности на кръвната захар и кръвното в клиниката на д-р Емилова

| обновено на 06.02.17 в 10:39

Високите стойности на кръвната захар – до 15-20 mmol/L, въпреки многото  медикаменти, и необходимостта от евентуално  преминаване на инсулин са причина 67-годишният Пейчо Пеев от Варна да потърси помощ в клиниката на д-р Емилова. Той има много болести – освен диабет, високо кръвно – до 220/140, въпреки употребата на медикаменти, има сърдечни проблеми, висок холестерол, глаукома, паркинсонова болест и други. Пристига в клиниката с над 10 медикамента, уточни лекуващият лекар д-р Красимир Милев. Заради „лошия контрол" на диабета и многото диагнози,  Пейчо Пеев не преминава на плодолечение, а на меню с големи салати два пъти дневно и фреш. Още в първите дни е прекратена употребата на част от медикаментите, защото няма необходимост. Кръвната захар е под 10 mmol/L и то без лекарства. Кръвното налягане е 130/80 и дори по-ниско. С 2 милиметра е намалял само за 14 дни камъка в пикочния мехур, който бил 5 сантиметра. Пейчо се прибира у дома, където ще остане на плодове и салати още известно време, след което ще дойде на контролни прегледи. Тръгва си изключително доволен от това как се чувства без лекарства и свалените  9 килограма. Силно е впечатлен от отношението на екипа и неизменните усмивки на всички в клиниката на д-р Людмила Емилова.   
Клиниката на д-р Емилова е в курортен комплекс „Св.Св. Константин и Елена" – хотел „Азалия". Телефонът за  информация е  0888 951 288.ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25