Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцелението на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.  Днес Керанка е усмихната и вдъхновена млада жена, но преди 23 години, когато е едва на 19-сет и бременна, тя научава, че е болна от множствена склероза. През следващите  шест години младата жена постепенно губи зрението на лявото си око, получава все по-тежки пристъпи, трудно артикулира, част от лицето и е с пареза, парализирани са лявата ръка и крак. Керанка вече не може без придружител, лекарите са я предупредили, че не след дълго ще бъде в инвалидна количка.

„Не може всичко да е толкова страшно“ си повтаря тогава Керанка докато търси спасение, търси алтернативни методи на лечение. Така попада на книгата на Лидия Ковачева за лечебния глад и не след дълго  вече е в центъра на д-р Емилова. В традиционната медицина ти си един от случаите, а д-р Емилова ме прегърна и каза, че заедно ще успеем,  разказва Керанка. Следва 20 дни гладуване с плод и чай с мед, 10 дни захранване, и така през 3 месеца вече 17 години. Стъпка по стъпка под наблюдението на д-р Емилова се обръща съдбата на Керанка. „Ще бъда здрава“ си повтаря упорито тя, а докторката е неотлъчно до нея с подкрепа и съвети. 


Керанка Костова вече е на 43 години,  спортува, работи на крака по 10-12 часа на ден като фризьор, води групи по народни танци в град Средец и бургаското село Дюлево, дори  намира време и сили  да учи хореграфия във ВСУ. Последният и ЯМР показва само две неактивни плаки. Керанка не спира да подкрепя хората с подобно заболяване и да повтаря, че любовта и волята за живот правят нещата възможни.   Личната си история Керанка Костова вече разказа пред радио Варна – чуйте звуковия файл:


„Глад за живот“ е документален филм, който показва колко истински са думите на д-р Людмила Емилова: „Всички пациенти са преминали през сърцето ми“.  Защото това е само един от случаите с тежки диагнози, на които е докторката е помогнала, но  е случай, който може мнозина да подкрепи, да ги вдъхнови да се борят,  за да победят безнадеждността. Една лична история в 45 минути, но пътят към тях е 17 години, а щом един може..

Прожекцията на филма „Керанка – глад за живот“  във Варна е в четвъртък - 9 март, от 19 часа в зала 2 на ФКЦ.

Клиника "Д-р Емилова" работи в хотел "Аква Азур", курорт "Св. Св. Константин и Елена" край Варна . Телефонът за връзка е 0888 951 288
По публикацията работи: Галена Ковчазова

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27

Д-р Емилова: Винаги избирайте сезонните български плодове

Вече   близо 30 години д-р Емилова лично прилага плодолечението, което препоръчва на пациентите си. Тя съветва  програмата да се прави  при възможност със сезонни български плодове. Чуйте защо: Сезонните плодове, тоест плодовете откъснати в момента, в който ще бъдат консумирани, са най-прекрасното нещо, което може да си пожелае всеки един човек..

публикувано на 30.07.21 в 18:16

Д-р Емилова: Не пропускайте времето на най-слънчевия плод - кайсията

Д-р Емилова винаги съветва плодовете да се консумират пресни, откъснати от дървото в чиста градина. В този сезон специално внимание заслужават кайсиите: Кайсията  е от много полезните плодове. Тя помага при хора със сърдечни заболявания.   Д-р Емилова препоръчва консумацията на плодове директно откъснати от дървото или скоро след..

публикувано на 26.07.21 в 09:05