Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Рибарите от "Френклиман" протестират срещу фирма, която ги гони от лодкостоянките им

Близо 50 рибари от лодкостоянка „Френклиман”, след „Златни пясъци” протестираха срещу изграждането на  ограда, която спира достъпа до рибарското селище.  Частна фирма /РВБ ЕООД/ преди дни е започнала работа по ограждението, което препречва  достъпа по пътя. На среща с рибарите представителят на фирмата Галя Жекова ги покани на среща в 17 часа, но недоволните категорично отказаха да участват в такава среща. Тази сутрин те са подали жалба в прокуратурата срещу действията на фирмата. От там твърдят, че имат всички необходими документи, доказващи, че те са собственик на терените, където се намират бараките и лодките на рибарите. Освен това имат разрешителни за укрепване на свлачището в този район, а след приключване на това укрепване и за строителни дейности. Рибарите обаче заявиха, че от фирмата незаконно изграждат ограда, която ще попречи на достъпа до имотите, ползвани от тях. Рибарите са решили от снощи, всяка вечер да дежурят с цел да не позволят оградата да бъде изградена. Те питат как тази фирма е станала собственик на имота и защо точно сега е решила да започне с укрепването на свлачището. Новият собственик е дал на рибарите срок до 8 март да изнесат имуществото си и да освободят терена. В прикачените файлове можете да чуете какво казаха протестиращите рибари, техния адвокат и представителя на фирмата.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Армията е в готовност

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил засилване на охраната по границата ни с Турция, заради информациите за струпване на мигранти край Одрин .  Турски медии твърдят, че стотици бежанци са поели през Северозападна Турция към границите с България и Гърция, след като високопоставен представител на властите съобщи, че Анкара няма да спира..

публикувано на 28.02.20 в 15:15

Един обикновен работен петък

Денят е петък, часът - около 10. Макар че Михаела тъкмо бе дошла на работа, мислите й вече препускаха към края на работния ден - чудеше се какво да сготви вечерта на домочадието. Може би италианско, някаква бърза паста. Натежалите й от сос болонезе мисли бяха прекъснати от колежката й по стая, която влетя с думите: „'Айде стига си се правила, че..

публикувано на 28.02.20 в 14:47

Смениха цялото ръководство на Спортния тотализатор

Цялото ръководство на Български спортен тотализатор бе сменено днес със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Новият изпълнитлеен директор на тотото е Любомир Стефанов Петров, който заменя на поста Дамян Дамянов. В новия Управителен съвет на..

публикувано на 28.02.20 в 14:36

През лято 2020 ще летим от Варна до Черна гора

През лято 2020 ще летим от Варна до Черна гора По инициатива на България тази година ще се въведат чартърни полети до Черна гора. Това стана ясно след срещата между премиера Бойко Борисов и Душко Маркович - министър – председател на Черна гора. Първите полети ще бъдат по линията Истанбул - София - Подгорица, а по време на летния..

публикувано на 28.02.20 в 14:34

Полицията откри боен арсенал край Варна

Служители на полицията откриха боен арсенал във вилна постройка, разположена в местността "Припек" край варненското село Константиново, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР. Вилата е използвана от 63-годишен мъж от Варна, неизвестен на органите на реда. При претърсване на помещенията в имота са намерени и иззети три броя..

публикувано на 28.02.20 в 14:20

Дуранкулашкото езеро след пожара - прогнози и какъв е контролът в защитената територия

За последните две години РИОСВ-Варна е съставила шест акта за риболов на забранени места в защитената местност, за навлизане с лодки в езерата и за риболов в забранен период. Размерът на глобите по закон е от 500 до 10 хил. лв. Наложените санкции са на обща стойност 250 лв., каза Милена Иванова, експерт Превантивна дейност". Т я поясни, че размерът..

публикувано на 28.02.20 в 10:43
Емил Димитров

Отново спецоперация в Басейновата дирекция в Пловдив

Отново спецоперация в Басейновата дирекция в Пловдив, където преди дни беше арестувана директорката Цветелина Кънева. Повдигнато й е обвинение за безстопанственост и по време на акцията бе отведена с белезници, което повдигна обществено възмущение. По неофициална информация на БГНес, при тази втора акция също има задържани лица. И..

публикувано на 28.02.20 в 10:35